Felsőoktatási felvételi? Mi a teendő ilyenkor, ha újra bele szeretnék vágni.
2009-ben érettségiztem. Azóta már dolgoztam, jelenleg 3 gyermekkel vagyok itthon, de már 8,9,10 evesek. Szeretnek újra tanulni, felvételizni, egy régi almomat megvalósítani.
Viszont azóta elvaltam, költöztem, költöztünk, nem is egyszer, sajnos sok iratom elveszett az éterben. Az érettségim természetesen megvan, de az ellenőrzőm, amiben a 12. évfolyamos félévi és év végi jegyeim vannak, azt sajnos sehol nem találom. A pontszamításhoz, ha jól emlékszem meg kell adni a félévi érdemjegyeket meg ugye az érettségi százalékokat/jegyeket.
Ha sehol nem találom, nem tudom a félévi jegyeimet, honnan és hogyan tudom kikérni őket?
Illetve meg egy kérdés. Anno humán és egészségügyi szakos gimnáziumba jártam, ezekből volt emeltem és jól is sikerült, viszont a matek érettségim kritikán aluli lett, 21 ponttal. Abban az időben 20 ponttól volt kettes. Most ha jól tudom 25-től. Ebben az esetben ezt átszámítják, vagy újra kell érettségiznem, ne adj’ isten?!
Köszönöm a segítségeteket :)
Az érettséginek nem az érdemjegyéből képződnek felvételi pontok, hanem a százalékából. Azon nincs mit átszámítani.
Ahogy az előző is írja, a középiskolai bizonyítványnak kell meglennie, de az sem végzetes baj, ha nincs meg. Nem kötelező a felvin megadni, de akkor mindenképp az érettségi pontok kétszerezéseként fogja a rendszer a pontjaidat számítani.
Ha olyan szakra mész, ahova az emelteket elfogadják és azok tényleg jól sikerültek, akkor akár duplázhatsz is és úgy nem szükségesek a középszintű eredmények, illetve a középiskolai bizonyítvány sem.
A középiskolai eredmények közül egyébként sem a féléves, hanem az évvégi jegyek számítanak.
Olvasd át jó alaposan a felvi.hu-t, ott mindent megtalálsz.
Talán még annyi, hogy jövőre változik a rendszer, úgyhogy ha nem idén jelentkezel (aminek februárt 15. a határideje!), akkor a 2024-es követelményeket olvasd, ne az ideit, mert elég sok dologban különbözni fog.
#9 A középiskolai eredmények nincsenek meg az OH rendszerében, pont azért kell feltölteni.
A törzslap másolatot is elfogadnák valószínűleg, csak hát a 30 napba már nem férsz bele. Ebben az esetben marad a duplázás, vagy a pótfelvételi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!