Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felsőoktatási felvételi? Mi a...

Felsőoktatási felvételi? Mi a teendő ilyenkor, ha újra bele szeretnék vágni.

Figyelt kérdés

2009-ben érettségiztem. Azóta már dolgoztam, jelenleg 3 gyermekkel vagyok itthon, de már 8,9,10 evesek. Szeretnek újra tanulni, felvételizni, egy régi almomat megvalósítani.

Viszont azóta elvaltam, költöztem, költöztünk, nem is egyszer, sajnos sok iratom elveszett az éterben. Az érettségim természetesen megvan, de az ellenőrzőm, amiben a 12. évfolyamos félévi és év végi jegyeim vannak, azt sajnos sehol nem találom. A pontszamításhoz, ha jól emlékszem meg kell adni a félévi érdemjegyeket meg ugye az érettségi százalékokat/jegyeket.

Ha sehol nem találom, nem tudom a félévi jegyeimet, honnan és hogyan tudom kikérni őket?

Illetve meg egy kérdés. Anno humán és egészségügyi szakos gimnáziumba jártam, ezekből volt emeltem és jól is sikerült, viszont a matek érettségim kritikán aluli lett, 21 ponttal. Abban az időben 20 ponttól volt kettes. Most ha jól tudom 25-től. Ebben az esetben ezt átszámítják, vagy újra kell érettségiznem, ne adj’ isten?!

Köszönöm a segítségeteket :)

2023. febr. 13. 09:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az ellenőrző nem érdekes. Az év végi jegyek a bizonyítványban vannak, annak kell meglennie. Nem számítják újra az eredményeidet, ha akkor kettest szereztél, az kettes.
2023. febr. 13. 10:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a bizonyítványod nincs meg, akkor arról adnak másodlatot a gimnáziumban.
2023. febr. 13. 10:38
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszaitokat. Az érettségi bizonyitvanyom megvan. De akárhol ki szeretném számolni a pontjaimat a neten, az összes webes felületen kéri a 11. illetve a 12. osztály erdemjegyeit is és arról fogalmam sincs. Ha meg nem adom meg, akkor hibát ír és nem kalkulalja ki, hiába írom be az érettségi eredményeket.
2023. febr. 13. 10:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az érettséginek nem az érdemjegyéből képződnek felvételi pontok, hanem a százalékából. Azon nincs mit átszámítani.

Ahogy az előző is írja, a középiskolai bizonyítványnak kell meglennie, de az sem végzetes baj, ha nincs meg. Nem kötelező a felvin megadni, de akkor mindenképp az érettségi pontok kétszerezéseként fogja a rendszer a pontjaidat számítani.

2023. febr. 13. 10:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az érettségi bizonyítványodon kell a középiskolai bizonyítvány, amiben az év végi jegyeid vannak.
2023. febr. 13. 10:58
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
*az érettségi bizonyítványodon kívül, bocsi
2023. febr. 13. 10:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan szakra mész, ahova az emelteket elfogadják és azok tényleg jól sikerültek, akkor akár duplázhatsz is és úgy nem szükségesek a középszintű eredmények, illetve a középiskolai bizonyítvány sem.

A középiskolai eredmények közül egyébként sem a féléves, hanem az évvégi jegyek számítanak.

Olvasd át jó alaposan a felvi.hu-t, ott mindent megtalálsz.

Talán még annyi, hogy jövőre változik a rendszer, úgyhogy ha nem idén jelentkezel (aminek februárt 15. a határideje!), akkor a 2024-es követelményeket olvasd, ne az ideit, mert elég sok dologban különbözni fog.

2023. febr. 13. 11:00
 8/10 NTBS ***** válasza:
100%
Menj el az iskolába, ahol tanultál. Ott meg kell, hogy legyen.
2023. febr. 13. 11:12
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos az iskolában ahol végeztem, csak törzslap másolatot készítenek, 30 napos határidővel. :( szóval az kilőve. Az érettségi eredmenyeimet nem kell feltoltenem a felvibe, a 2006 utaniak megvannak az OH rendszerben, nem tudom, hogy ugyanígy megvan e a középiskolai bizonyitvanyom is.
2023. febr. 13. 12:20
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

#9 A középiskolai eredmények nincsenek meg az OH rendszerében, pont azért kell feltölteni.

A törzslap másolatot is elfogadnák valószínűleg, csak hát a 30 napba már nem férsz bele. Ebben az esetben marad a duplázás, vagy a pótfelvételi.

2023. febr. 13. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!