Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogi Egyetem diszkalkuliásként?

Jogi Egyetem diszkalkuliásként?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Elolvastam a felvi.hu-n annyit amennyit írtak róla, leginkább tanító és óvodapedagógus, tanár szakokon kizáró ok a diszkalkulia (számolás) illetve értelemszerűen, matematika, mérnök, vagy bármelyik szakon amelyik leginkább matekra épül.

Viszont én 25 éves vagyok, 2017-ben érettségiztem, középiskola 11.-ben lettem felmentve matekból, szakértő véleménnyel alátámasztva. Nem is érettségiztem belőle, választott tantárgyam a testnevelés volt.

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek jogra felvesznek-e így, illetve ha esetleg már nincs meg a szakértői vélemény ilyen régről hogyan tudom alátámasztani utólag?

Az érettségi bizonyítványomban benne van, hogy felmentés miatt nem tettem le az érettségit matekból.

Előre is köszönöm a segítséget.

2023. febr. 13. 00:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
68%

Egyébként úgy bírom, hogy előadják magukat jogot nem is ismerő emberek, hogy ehhez ilyen logikus meg olyan logikus gondolkodás kell stb. Elárulom, hogy rohadtul nem kell SEMMILYEN szinten matek joghoz, még akkor sem, ha majd másik kommentelő földhöz veri magát, hogy márpedig kell, meg határiők számítása, adók stb...

Egyet tisztázzunk: a határidő számítása (sz.ros 30 nap hozzáadása egy adott naphoz) NEM minősül mateknak, ez nem egy integrálás, deriválás, egyszerű kézen is kiszámolható, meg géppel 2 kattintásos művelet, ez egy hétköznapi történet, ezt nem kell mateknak tekinteni, csak mert van benne szám, nem itt kezdődik egy diszkalkuliásnál sem a gond.

Egy adó kiszámítása sem feltélten jogász dolga, ha mégis, ezt is egyszerű művelettel megbtudod oldani, meg program kiszámolja helyetted. Itt nem fejben osztol szorzol, mint ezelőtt 50 évvel, amikor semmi rendes számítógép nem volt.

Ezen kívül a logikus gondolkodás, hogy értelmezz egy szöveget, és ezt elvonatkoztasd konkrét helyzetre, ez se matek. Nekem is megy a logikus gondolkodás 118-as IQ-m van, ez picivel átlag felett van, nem vagyok tehát egy bugyuta ember én sem, annak ellenére, hogy kettes voltam matekból. Szóval jó lenne ezt a tévhitet befejezni, hogy kell matek jogászoknak, mert nem kell.

Sőt nekem mérnök haverom elmondta, hogy átlag mérnöki munkához sem kell számolnia, sok tervező progi magától kiszámol olyanokat, hogy csak nézel.

2023. febr. 15. 12:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!