Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szakmát szeretnék váltani...

Szakmát szeretnék váltani vagy ha lehet akkor iskolát is és úgy szakmát azon belül. Ez lehetséges?

Figyelt kérdés

Az a nagy helyzet hogy most kezdtem a kilencediket és az elején a szakma már kicsit fura volt. Igen igen leszögezném az eddigi tanulmányaimat és az általánost röviden ha nem gond. Nem voltam valami hú de jó tanuló kettessel mentem át nyolcadikból is megmondom az őszintét. mára valamennyiben megváltozott ez mert amiből kettes voltam abból 4-5 ös lettem. Kicsit azért kanyarodjunk vissza valamiért nagyon nem érdekelt nyolcadik első fél évben hogy hova megyek és TUDOM ez nagyon nagy hiba volt nagyon elbasztam ezt csúnyán muszáj le írnom. De most be nött a fejem lágya és sokkal más a gondolkodásom mint mondtam jobban tanulok, igaz itt kicsit gyengébb a oktatási rendszer, de itt jön egy forduló pont mindjárt.

Burkuló vagyok amit nagyon nem szeretek emellett elég bunkó osztálytársakkal és azt is elmondom hogy éncsak a 3 évesre mentem tehát nem technikum mert nyolcadikba azt hittem hogy oda csak a 4-5 tanulók mehetnek pedig lehet be kellett volna jelölni. Szóval burkuló vagyok most és át szeretnék menni másik szakmára ami érdekelne nagyon az a szakács és még a cukrász, az informatika is de az azért egy komolyabb szint én úgy gondolom mert oda erős hármas matek kell pedig szeretek az infomartikával foglalkozni és úgy érzem hogy értenék hozzá, de az kimarad szeirntem.

a sulimba ahova járok most ott az építőiparba semmiképp nem érdekel semmi nem szeretnék benne dolgozni. a víz és csatornarendszer szerelő az talán érdekelne. Aztán ami van a sulimba igazából őszintén elmondom van művészeti és amúgy biztos bejönne a fotográfus is vagy a dekoratőr de arról lemondok igaz az utolsó az lehet hogy az nem fiúknak való, de itt az a gond azokkal hogy ahoz gyenge lennék. Tehát a szakács érdekelne, de az a sulimba nincsen. anyukámmal beszéltem ő azt mondta hogy tudta hogy nem fogom kijárni a sulit erre mondtam neki hogy az osztálytársak miatt és mivel a szakmát se szeretem emiatt szeretnék másba bele kezdeni erre mondta hogy ő régen megcsinálta nem válogatott és valamennyiben ezt egyedül meg tudnám csinálni mármint a suli váltást akár.

Hozzá tenném ha nehezebb lenne az oktatás, de normálisak lennének az osztálytársak akkor nem lenne gond az sem.

Valaki tud segíteni hogy mit tegyek?

A trollok kíméljenek mert komolyan kérdezem és tudom bocsánat hosszú lett de fontosnak érzem mert nem bírom itt sokáig.

Köszönöm aki válaszol!

2023. febr. 6. 21:23
 1/5 A kérdező kommentje:

Annyit hozzá szeretnék még tenni hogy ha valaki privátba válaszolna nekem az is tökéletes.

Nagyon megköszönném.

2023. febr. 6. 22:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Utána olvastam ami a közelemben lévő sulinak és a szakácshoz és sajnos szerencsémre kellett volna felvételit írnom szóval ennyi erről. Lehet nem tudok semmit sem kezdeni.
2023. febr. 7. 00:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Ebben a tanévben már nem tusz váltani, de szeptembertől igen.

Amennyiben most leteszed az ágazati alapvizsgát, és ezen ágazaton belül szeretnél váltani, akkor az új iskoládban egyből 10.-be mehetsz.

Ha más ágazatba szeretnél "átrukkolni", akkor az új iskola fogja megmondani a mikéntjét. Jótanácsként: ha jó tanuló vagy (vagy képes lennél rá), akkor igyekezz minél jobb bizonyítványt elérni, mert egy iskola se szeretne "problémás" átigazolókkal kínlódni!

A jó bizonyítvány ajtókat nyit meg!

2023. febr. 7. 09:56
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.

Ma reggel sikerült beszélnem a egy jófej infós tanárral és az ofőmmel és igazából az inó tanárommal én csak megkérdeztem egy ártatlan kérdést, de aztán megkérdezte hogy érdekel e az informatika és beszélgettem vele és azt mondta hogy megpróbálhatnám az informatikát is ha év végén 4-5 leszek majdnem mindenből kivéve a gyakorlat mert az nem fog menni meg a matek talán az max 3 lehet.

Beszéltem az ofőmmel is és azt mondta hogy neki is volt burkuló diákja aki informatikára ment át és ugyanilyen jegyei voltak szinte szóval nekem is lehet rá esélyem és a felvételit sem gond elméletileg.

2023. febr. 7. 11:57
 5/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat a félre gépelésért csak gyorsan írtam:)
2023. febr. 7. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!