ADHD-val pszichológia szak?
1-es, az a kérdés hogy milyen a megítélése szakmai szempontból, nem az, hogy egy átlag ember mire gondol, ha meghallja.
2-es, ha nem lenne, nem érdekelne a kérdés.
Akkor egyszerű, a megfelelő gyógyszeres kiegészítéssel a tünetek csökkenthetőek, az állapotodra hivatkozva pedig igénybe vehetsz többletidőt számonkéréseken.
A stigmatizáció nem jelentős, sőt, ilyen esetben érdemes előnyödre fordítani az állapotod és kifejezetten hasonló betegcsoportokra szakosodni. Depressziósok, evészavarosok esetében pont ellentétes stratégia javasolt vagyis direkt más területtel foglalkozni. Amúgy nekem volt oktatóm (nem pszichológia területén) aki a saját kutatásának köszönheti, hogy végül felkelt a kerekesszékből. Ilyesmi inspirációt tudok elképzelni.
Ha nem érdekel az adhd témaköre, akkor a jól megválasztott terápiás módszertannal simán boldogulsz abban az esetben is, ha a tüneteid érezhetőbbek számodra.
Már ha egyáltalán a klinikai vonal érdekel, mert azért van bőven más opció is.
Én például gyógyult evészavarosként mentem pszichológia szakra, végül nem is kellett figyelni a múltamra a szakmában, mert a kutatói pálya vonzott.
Bocsánat, ha erős volt a 2-es válaszom, manapság sajnos kegyetlen mértékben gyalázzák ezeket a fogalmakat (a depresszióval és a szorongásos zavarokkal együtt).
Köszönöm a válaszokat!
4-es, nyilván nem reklámozni szeretném, meg nem írom a homlokomra, csak pl. a jelentkezési papírokon ott lesz. Ezért érdekelt, hogy esetleg ha azt látják, akkor alkalmatlannak nyilvánítanának-e vagy ilyesmi. De azért megnyugtattatok, köszönöm mindenkinek a válaszokat mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!