Megéri elvégeznem az informatikatanári képzést?
Első vagyok. Azért mondtam igent, mert én ismerek programozót, aki később architect lett és nem mérnök vagy proginfó végzettsége van, hanem info tanári. Nem az a fontos, hogy pontosan melyik info szakot végzed el, hanem az, hogy mit tudsz. A diplomaszűrőn ez is átmegy, amikor állásokra jelentkezel, a konkrét felvételi pedig úgyis egy gyakorlati feladat, amit, ha tudsz, szuper, ha nem, akkor akármilyen diplomád van, nem ment meg. Én gazinfót végeztem, és azt sem hívják a legerősebb infó szaknak, mégis sokan mennek ezzel tovább. A fontos, hogy tudd, hogy akármelyik szakot is végzed infóból, a hangsúly nem azon van, hoyg milyen a papír, hanem azon, hogy mit tudsz valójában. Rengeteget kell utána menni saját szabadidődben, tanulni, gyakorolni. De ez akármelyik szakon így van. A tényleges tudást otthon és később a munkahelyen szerzed meg.
(A privátban kérdezőknek üzenem, hogy nem szeretnék privát beszélgetni, ezért válaszolok itt).
Egy tanári szak nem egyszerű, szakpar kell mellé, a mellé pedig pszichológiai tárgyakat is teljesitened kell. 5 év kőkemény munka, aztán az utolsó évben tanitanod kell, nem is keveset. Ha a tanítás nem megy, akkor is meg kell csinálni, ami lelkileg megterhelő lehet. Én tavaly végzem. Amint meglett a gyakorlaton az óraszám már léptem is, de nekem inkább az volt megterhelő hogy a társadalom legaljának éreztem magam, állandóan a pénzen aggódtam.
Szóval szerintem ha érdekel az info, és jo vagy benne, akkor végezz el inkabb valami program tervező informatikus szakot, vagy egy sima info szakkal is többet érsz, jobb munkahelyed lesz pár éven belül, ahonnan tovabbkepezheted magad.
De persze mindenkinek szíve joga, én a tanár szakot nem ajánlom.
7.
Megkèrdezhetem, hogy mivel foglalkozol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!