Nem tudok dönteni, SZTE vagy ELTE?
Hamarosan be kell adni a felvételit. Spanyol szakra szeretnék felvételizni, viszont nem tudom eldönteni, melyik egyetemre lenne érdemes.
Magamról annyit, hogy Szeged közelében élek.
Ami nekem az SZTE mellett szólna, egyrészt hogy közel van a lakóhelyemhez, másrészt pedig, hogy Szegeden tudnék szobát bérelni, az itteni árak még kifizethetőek számomra. Ami viszont ellene, az a modellváltás és következményei, mint például hogy nagy valószínűséggel fel lesz függesztve az Erasmus. Szeretnék kijutni külföldre Erasmus-szal, az SZTE-en viszont úgy tűnik erre nem lesz lehetőségem.
ELTE mellett az szólna, hogy úgy érzem jót tenne a teljes környezetváltás, kipróbálni a pesti életet, elszakadni a családtól, szerencsét próbálni máshol. Valamint ott az Erasmus is szóba jöhet még egyelőre.
Ellene viszont az szól, hogy a lakóhelyemtől messze van, és ha véletlenül felvennének, viszont kollégiumba nem vennének fel valamilyen oknál fogva, akkor nem tudom megoldani a lakhatást, mert nem tudom megengedni magamnak a pesti albérletárakat. Hallottam már olyat, hogy valaki tök messze lakott, a családja anyagi helyzete is indokolta volna hogy felvegyék kollégiumba, aztán valamiért mégse vették fel, ettől tartok igazából. Valamint ha kolis is lennék, nem tudom, mennyire jönne be a kolis élet...
Nagyon sok kétség van bennem, ami nehezíti a döntést.
Tudnátok esetleg személyes tapasztalataitok alapján véleményt írni mindkét egyetem spanyol szakáról? Ajánlanátok-e mert, nem ajánlanátok, mert, etc.
Valamint bármilyen tippet és tanácsot szívesen fogadok lakhatással, vagy bármivel kapcsolatban, ami ebbe a témába vág.
Köszönöm előre is!
Erasmushoz csak ennyit:
ETSZK-ra járok, szóval a képzéshez nem tudok hozzászólni.
A lakhatással kapcsolatban csak jót tudok mondani. Nem feltétlen szükséges a belvárosban lakni, mert nagyon jó a tömegközlekedés (amire szoc. juttatásként ha megpályázod ingyen kapsz bérletet). Én a szillérin bérlek rezsivel mindennel együtt 65-ért egész nagy szobát felujított lakásban, de kis garzont is már találsz 80+rezsitől. A szolgáltatások sokszor olcsóbbak, Cédrus fitnessben 33K a 3 havi diákbérlet. És a Szilléri végén fájdalmasan olcsó a Háda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!