Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan is van most már a...

Hogyan is van most már a felsőoktatási jelentkezés?

Figyelt kérdés

Már több éve hogy végeztem középiskolát illetve OKJ-s képzést, viszont pár évet kihagytam és elkezdtem dolgozni. Most viszont úgy döntöttem hogy levelezőn folytatnám a tanulást felsőoktatásban.

Annak idején 1-2 ponttal maradtam le a felvételi ponthatártól, terveim szerint idén tavasszal meglesz a nyelvvizsgám. Emelt érettségim nincs de tudomásom szerint az már nem is kell jelentkezéshez.

Jelenleg hogyan is van a jelentkezés? Az elegendő pontszámon kívül még mire lesz szükség? Tudom ezer helyen le van írva neten is, de gondoltam itt hátha valaki le tudná írni a lényeget pár mondatban.

2023. jan. 9. 19:39
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Az, h mire lesz szukseged, attol fugg, h hova jelentkezel. (Meg mindig vannak szakok, ahova kell az emelt szintu erettsegi.) A felvi.hu oldalon megnezed a meghirdetett kepzeseknel, h ahova jelentkezel, oda mire van szukseg. Beregisztralsz az online felveteli oldalra, es ott elkezded kitoltogetni az oldalakat. Minden egyes pontnal, ahol szukseges, van magyarazat. A jelentkezesi lap kitolteset meg is szakithatod, a leadasi hataridoig valtoztatgathatod. Mivel nem irtad, h hova szeretnel levelezore jelentkezni, milyen intezmeny milyen szakara, ezert nehez megvalaszolni a kerdesedet konkretabban. A felvi.hu oldal a legerthetobb leirast adja, es a felveteli tajekoztatobol fejezetek szerint lehet megtudni a lenyeget. (Esetleg ird meg, h mi a terved.)
2023. jan. 9. 19:52
 2/2 anonim ***** válasza:
Meg annyit, h a meghirdetett kepzeseknel a 2023 szeptemberire kell atkattintani. Es az online felveteli helyesebben e-felveteli, bocs!
2023. jan. 9. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!