Hogy érettségizzek le?
Sajnos gyerekként nem volt alkalmam leérettségizni. 19 éves vagyok 8 általánossal.
Mentőápoló szeretnék lenni amihez érettségizni is kell. Nem vagyok hülye, gyorsan tanulok. Viszont kell pénz is, dolgoznom is kell.
Hogy érettségizzek le munka mellett? Milyen munkát keressek amiből futja egy kis szobára Pesten?
Szülők sajnos nem játszanak, nem segít apa ilyenekben.
Nagyon tanácstalan vagyok :/
Nem kell ehhez Pesten élned.
Dolgozók gimnáziumának nézz utána. Lényege, hogy 2 év alatt le tudod tenni a 4 évet.
Ha van egy kis szerencséd, indítanak "keresztféléves" évfolyamokat is, ekkor még van esélyed becsatlakozni, mert legközelebb csak szeptemberben indulnak a képzések.
Ha megvan a 12 osztályod, onnantól bármelyik érettségi időszakban tehetsz vizsgát.
Nagyon fontos, hogy 5 tárgyból kell sikeres (legalább 2-es) vizsgát tenned, hogy érettségi bizonyítványt kaphass: matematika, történelem, magyar nyelv és irodalom, választott idegen nyelv, választott tárgy (fizika, kémia, földrajz, ilyesmi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!