Hogyan lehetnék magántanuló ha nem vagyok sem élsportoló sem tartós beteg?
Sehogy.
Ha elmúltál 16, menj át estire. Vagy válts iskolát.
De felmerül a kérdés, mi lesz veled, ha munkába állsz?
Én is hasonló okok miatt végeztem el így a gimnázium nagy részét.
El kell menni pszichiáterhez és az ő általa adott szakvéleménnyel lehet kérvényezni. (pszichológuséval nem foglalkoznak, mert ő nem orvos)
Ha részletesebben érdekel, hogy milyen a magántanulóság vagy magának a kérvényezésnek a menete akkor nyugodtan írj.
Suli váltás sem megoldás? Pszichológus azért lenne jó, mert a stresszt meg kell tanulni kezelni, nem elmenekülni előle. Egész életünkben rengeteg stressz ér minket (6 éve dolgozom rajta, próbálom kezelni én is, mostmár úgy ahogy megy, szóval tudom miről beszélek, pánikrohamjaim is vannak, de egyre ritkábban szerencsére már). Ha az iskolát sem bírod akkor mi lesz később? Egy hülye főnök, vagy rossz kolléga, lakáskeresés, munkakeresés ezerszer nagyobb stressz.
Nekem stresszre MagneB6ot javasolt a pszichológus, jógázást és meditálást (kipróbáltam, hatásos mindegyik).
Az sem mindegy mitől stresszelsz, mi váltja ki, mert először az okot kell megkeresni (nekem a nagy teljesítmény elvárások váltották ki a stresszt, a maximalizmusom), ha az ok az meg van, azon kell dolgozni, az elmenekülés az legyen az utolsó amit teszel, semmit nem old meg, csak szőnyeg alá söpröd a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!