Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pszichológia alapszakra a...

Pszichológia alapszakra a Pázmányt, Károlit vagy az ELTE-t ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Megköszönöm, ha tudtok tapasztalatot írni. Pázmányt írtam első helyre, de csak mert arról többet hallottam, a Károliról szinte semmit. ELTE-ről nem hallottam jókat, de arról is várom a tapasztalatokat :)

2023. jan. 4. 18:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Azt amúgy kihagyta a linkelt HVG cikk, hogy a pszichológusok eredeti állásfoglalását több mint 1000 szakember (!) írta alá, valós névvel, végzettséggel, akár munkahellyel együtt, köztük jópár károlis tanár. A Bagdyt támogató állásfoglalást viszont bárki aláírhatta egyetlen Facebook profil segítségével. Tehát nem csak a szakmaiság hiányzott az egészből, még csak igazi embernek sem kellett hozzá feltétlenül lenni. De persze bizonyos oldalakon úgy jelent meg ez is, hogy mennyivel többen egyetértenek Bagdyval. :D
2023. jan. 5. 13:38
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én a Károlira járok, és nagyon-nagyon szeretem! Nagyon korrektek, emberségesek a tanárok, a közösség pedig rohadt jó (könnyű a beilleszkedés, segítőkész mindenki, és még a felsőbbévesektől is kapunk segítséget). Én szeretem az előadásainkat is, mert nagyon érdekesek, és a gyakorlatok is nagyon jó hangulatban telnek, hasznosnak is érzem őket, mivel nagyon sokszínűek és interaktívak:) De nyugodtan írj privátban, nagyon szívesen mesélek bármiről bővebben!
2023. jan. 19. 16:26
 13/19 anonim ***** válasza:
Nem én írtam ki a kérdést, de nekem is hasznos olvasni a válaszokat, ugyanis én is idén felvételizek pszichológia szakra, budapesti vagyok, így elsősorban ez a 3 egyetem érdekelne, de leginkább az ELTE és a Pázmány, mert a Károli nekem nagyon messze van.
jan. 6. 18:56
 14/19 A kérdező kommentje:
Én írtam a kérdést és végül az ELTE-re mentem, csak ajánlani tudom. Jó oktatók, teljesíthető vizsgák (sok online), nem szivatják a diákokat és emberközpontúak. Plusz rengeteg az előadás, első félévben egyetlen gyakom volt csak tehát a bajárás a legtöbb órára opcionális, így nekem előny hogy van szabadidőm és tudok dolgozni suli mellett. A legtöbb óra a Lágymanyosi kampuszon van a petőfi híd budai hídfőnél ami nem a legközpontibb helyen van de cserébe hangulatos kampusz.
jan. 7. 11:22
 15/19 anonim ***** válasza:
#14 Off, de komolyan a Lágymányosin vannak az óráitok? Ez nagyon meglep, nekem csak az első évben voltak ott óráim, akkor is összesen három bioszos kurzus (két előadás, egy gyakorlat). Igaz, akkor még nem is vettek fel annyi embert, mint mostanában, de minket mindig bezsúfoltak az IZU-ba. Még a Kazy-ba sem kellett sokszor menni, összesen talán 3-4 óra volt ott a 10 félév alatt.
jan. 7. 18:42
 16/19 A kérdező kommentje:
Nekem most jon majd a 2. felevem, de az elsoben az oraim kicsivel tobb mint fele volt a lagymanyosin, a masik fele az IZU-ban. De szivesebben utazok ki a lagymanyosiig meg ha sok ido is mert az IZU-ban a termek kenyelmetlenek ilyen sok embernek, legalabbis elso heten mikor meg mindenki bejar :D
jan. 7. 22:26
 17/19 anonim ***** válasza:
Ez engem is meglep, azt tudtam, hogy a biosz gyakorlat ott van, na de az órák fele? Ha megkérdezhetem, milyen első féléves tárgyak voltak még ott? (láttam a mintatervet, nagyjából képben vagyok vele)
jan. 8. 17:02
 18/19 A kérdező kommentje:
Bevezetes a pszichologiaba, kultura es tarsadalom, biosz eloadas es gyak
jan. 8. 20:31
 19/19 anonim ***** válasza:
#18 Tehát azok az órák a bioszon kívül, ahol feltételezik, hogy a többség azért bejár. :) Nehezen esett le nekik, hogy közel 350 embert nem lehet az IZU egyik termébe se benyomorgatni (még a tornaterembe se). Nálunk 200-250-et sem sikerült, de az senkit nem zavart pár éve. Bizonyos szabváloknál is voltak érdekes esetek, mint amikor a folyosón ültek az emberek szexuálpszichológián. :D Én személy szerint utáltam a Lágymányosit, mert messze volt és a bioszos tárgyak sem voltak számomra kellemes élmények, de az azért tényleg jó lehet, hogy kényelmesebben elfértek.
jan. 8. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!