Érdemes lenne Budapestre mennem pincér képzésre? A városomban nincs ilyen de csak 8 általánosom van
A varosban ahol lakok, csak erettsegire epulo pincer kepzes van ami 8 honap de mivel nekem nincs erettsegim nem mehetek oda.
Mas nem erdekel a vendeglatason kivul es most van ott az eletem hogy tudnek tanulni ujra. Budapesten nagyon sok par honapos pincer kepzes van amihez nem kell erettsegi, viszont nem tudom bele merjek e vagni.
Arra gondoltam szeptemberig, gyujtok penzt amennyit csak tudok es veszek ki egy kis szobat meg talalok barmilyen munkat, elkezdem a kepzest, aztan el kezdem ott az uj eletem.
Nincsenek itt barataim, nincs semmi ami ide kotne..itt tenyleg nem tudok tanulni, nincs ra lehetoseg
Szerintetek jo dontes ez?
23 eves lany vagyok!
Őszinte leszek
Pincérek és pultosnak képzettség nélkül is felvesznek kB bárhova.
Nincs érettségim, a középsulit el sem végeztem, 19 évesen kocsmába mentem dolgozni mint pultos, később pedig étterembe mint pincérnő.
Soha nem kértek tőlem sehol ehez végzettséget. Főleg hogy nagy a hiány vendéglátásban most már kB azt is fel felveszik aki hajlandó dolgozni....
29/N
Persze, ha ezt szeretnéd csinálni, miért ne. Szerintem vendéglátói - eladói munkakörben addig is találsz valamit, amihez nem kell pincér képzettség, amiből tudod fizeni szobabérletet. És az jól jön majd tapasztalatnak, ha igazán pincér akarsz lenni.
(Nem tudom, mi a fenének kéne érettségi egy pincérnek...)
Tudom hogy felvesznek, dolgoztam mar nagyon sok helyen. Viszont en szakmat akarok, nem azt hogy betanitson valaki aki eppen ott dolgozik ahol en, egyszer elmondja aztan ha nem ertem nez mint ha hulye lennek, neki meg szakmaja van meg evek ota ott dolgozik. Nekem ebbol elegem van.
Tudom hogy mindenhol mas a rendszer, de en az alapokat nem masoktol akarom megtanulni hanem oktatoktol. Es nagyon buszke lennek magamra ha lenne egy pincer szakmam.
Ha végzettség nélkül egyenes megpályázol egy vendéglátói állást már szerintem alapból fel is vesznek.
A legtöbb vendéglátásban dolgozó embernek nincs pincér és ehez hasonló szakmája.
Egy állásinterjún ha látják hogy kedves, mosolygós és ügyes , talpraesett vagy már fel is vagy véve
Nem tudom milyen alapokat akarsz megtanulni.
8 éve végeztem vendéglátóin, és amit ott tanítanak köze nincs ahoz ami élesben megy.
Főleg hogy mindenhol más az elvárás, máshogy működik a meló, mások az elvárások. Gyakorlatban nem úgy mennek a dolgok.
Persze ha ez minden vágyad, csináld.
Csak én már tapasztalatból nem látom értelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!