Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Levelezore egyetemre menni+...

Levelezore egyetemre menni+ munka?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A szak ami érdekel engem elsősorban az csak levelezon indul (optometrista a sote-n) először nem akartam beirni se mert kicsit ockodok a levelezotol, de rajottem hogy sokkal jobb mintha be kéne menni mindennap.

Igy el tudnék menni dolgozni rendesen, csak azon a héten nem mikor óráim vannak. És így egyetem alatt is el tudnám tartani magamat. Persze itthon élek, kaját meg rezsit nem én fizetem, de szeretném én fizetni a benzint a kocsiba ha en használom, meg ilyeneket. Szerintetek így jó? Nem nehéz levelezon tanulni? Bár én tudok otthon is tanulni, de gondolom nehezebb ott mintha bent lennél, vagy az az 1 hét elég lesz? Valaki esetleg levelezon csinálta végig az egyetemet?

2022. dec. 30. 09:42
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

Én csináltam ezt. Meg rajtam kívül sokan.

Sokan lediplomaztak így.

2022. dec. 30. 10:09
 2/9 A kérdező kommentje:

Koszi! Esetleg tudnál segíteni, hogy számodra megerte e? Mennyire volt úgy nehéz stb? Milyen szakra jártál?

Mert nekem szimpatikus így, hogy 1 hónapba 1 hetet kell végig járni, ott is biztos sikerül megerteni ha valaki nem értette meg, de nem tudom. Te hova és milyen egyetemre jártál? Ha mindenképp ez a célom írjam be első helyre, ne tantoritson el a levelező?

2022. dec. 30. 10:28
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
Azért azt számold bele, hogy fiatalon egy évben kb 20 nap szabadságod van. Ha egy félévben bent kell lenni 4*5 napot, akkor a harmadik félévedet (a másodéves őszit) nem fogod tudni megcsinálni. És akkor még a vizsgákra nem kértél külön napokat, pedig kelleni fog.
2022. dec. 30. 11:12
 4/9 A kérdező kommentje:

Es diakmunka? Mert tudom hogy levelezőskent nem tudok diakszovetkezetekhez menni hiába van diakom de csak rugalmasak azzal kapcsolatban, hogy egyetemre járok nem?

Egyébként olyan 3. Vagy 4.evtol szeretnék mar a szakmaban is dolgozni ha ez lehet, csak hogyha már csak levelezon indul a képzés azért nrm szeretnék lemondani róla és a munkáról sem:/

2022. dec. 30. 12:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

1.vagyok

Részállasban tudsz dolgozni.

Magánszolgaltatoknal recepcioskent el tudnál szerintem így helyezkedni(esetleg vision expressz) és mellette tudsz tanulni is.

Én amúgy képalkotóra jártam Kaposvárra(Budapestről). 3 év után abbahagytam(az alatt is csak 2 évet csinaltam meg, de 3 targgyal így is el vagyok maradva). Nálam más tényezők is voltak amiért igy alakult, de ha nincs aki hatraltasson, akkor nem lesz gond a munka-tanulás komboval.

Egyébként meg ne tantoritson el a levelező. Voltak olyan csoport tarsaim akik érettségi után vagy it területéről jottek. Voltam olyan csopirtban ahol én voltam az egyetlen aki a radiológiában dolgozott.

Ha nem boldogulsz egy targgyal azonnal keress egy külön tanárt aki jól magyaráz.

2022. dec. 30. 12:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen, sokat segített a válaszod☺️ az a recepciós munka vision expressnel eszembe se jutott, és van is egy recepciós okj-s végzettsegem😅 mondjuk sose dolgoztam benne és nem hittem volna hogy hasznát veszem de ez így tok jo:) remélem felvesznek akkor🤗
2022. dec. 30. 13:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Más optikakat is megnezhetsz, csak ez jutott eszembe és ez legalább szakmaba vág.
2022. dec. 30. 14:22
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Vagy ami még eszembe jutott, hogy szemészeti osztályra menni segédapolonak, orvosirnoknak. Ezek szintén nem igényelnek semmilyen végzettséget. Tanulhatod a latint is. Hiányszakma is. Biztos tárt karokkal fogdnanak.
2022. dec. 30. 14:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Koszonooom:)) ahogy láttam latin lesz az egyetemen is, de persze 😅 köszi szépen a válaszodat, sokat segített és további sok sikert kívánok neked!!
2022. dec. 30. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!