Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Eltérő alapszakról gazdasági...

Eltérő alapszakról gazdasági mesterszakra jelentkezni így lehetséges?

Figyelt kérdés

Jogot tanulok az Eltén, viszont szeretnék majd gazdasági mesterdiplomát szerezni, a nemzetközi gazdálkodás msc-re gondoltam, és ha van rá lehetőség felvenném azokat a tárgyakat amik kellenek bemeneti feltételként, csak a felvin a meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető szakok között a jog nincs benne, ezek a szakok vannak: a gazdaságtudományok képzési területről a gazdálkodási és menedzsment, az emberi erőforrások, a kereskedelem és marketing, a pénzügy és számvitel, a turizmus-vendéglátás, az üzleti szakoktató, az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdaságelemzés, a közszolgálati, valamint társadalomtudomány képzési területről a nemzetközi tanulmányok alapképzési szak

és ezekhez vannak a bemeneti kreditek megszabva; 9.4. A 4.2. és 4.3. pontban megadott oklevéllel rendelkezők esetén a mesterképzési képzési ciklusba való belépés minimális feltételei

Az alapképzéstől eltérő mesterképzésbe való belépéshez szükséges minimális kreditek száma 45 kredit az alábbi területekről:

- közgazdasági és módszertani ismeretek (mikro- és makroökonómia, nemzetközi gazdaságtan, gazdaságelmélet, közgazdaság-elmélettörténet, gazdaságpolitika, matematika, statisztika, informatika) területéről legalább 18 kredit;

- üzleti alapismeretek (pénzügytan, vállalati pénzügyek, vállalati gazdaságtan, marketing, számvitel, vezetés és szervezés, emberi erőforrás gazdálkodás) területéről legalább 12 kredit;

- szakmai ismeretek területéről legalább 15 kredit.

Szóval ez alapján nem vagyok biztos benne, hogy ha jog mellett teljesíteném ezeket a tárgyakat akkor felvennének. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Vagy tudtok erről valamit?

Nagyon hülye példa, de több politikusnak is olvastam az életrajzában, hogy alapvetően jogásznak tanultak, de közgazdasági mesterdiplomát is tettek, pedig nem tanultak közgáz alapszakon, legalábbis én nem láttam feltüntetve, szóval biztos lenne rá megoldás valahogy.

2022. dec. 29. 20:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
A jogon válasz ki egy szimpatikus jogterületet, szerezz gyakorlatot, angolból egy tárgyalóképes nyelvtudást és nyilván majd jogi szakvizsgát. Esetleg szakjogász képzést a kiválasztott szakterületen. És ami nagyon fontos értékes szakmai kapcsolatokat. Egy gazdasági MSc nem hátrány,de semmiképpen nem előny.
2022. dec. 30. 14:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!