Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy vegyem rá a szüleimet,...

Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy elengedjenek Budapestre gimnáziumba ?

Figyelt kérdés

Sziasztok perpillanat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lakok egy kis városban és már egy jó ideje készülök a központi felvételire. Ez alapján úgy látszik, hogy elég nagy esélyem lesz arra, hogy bejussak egy jó gimnáziumba.

A célom az lenne, hogy felvegyenek a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnáziumra. A természettudományos tagozat ami kifejezetten érdekel.

A matek illetve a magyar felvételim is általában 48-50 pontosra szokott sikerülni. Most az iskolánkban a próba felvételim összesen 96 pontos lett. Meg persze egy jó szóbelit is össze kell hoznom.

Szóval ezt próbáltam felvázolni a szüleimnek,(természetesen kollégista szeretnék lenni) de ők egyenlőre kifejezetten ragaszkodnak, hogy a városban vagy az egyik szomszédos városba folytassam a tanulmányaimat. Viszont itt egyik gimnáziumnak sincs valami jó híre és a nyíltnapok sem voltak nekem valami szimpatikusak.

2022. dec. 28. 13:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
86%

Esetleg az osztályfőnöködet vagy egy segítőkész tanárodat megkérhetnéd, hogy beszéljen a szüleiddel erről az érdekedben. Hátha..

A budapesti top gimik között az Apáczainak van saját kollégiuma.

2022. dec. 29. 01:13
 12/13 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudom az miért baj, ha valaki függetlenedni is szeretne.
2022. dec. 30. 16:13
 13/13 anonim ***** válasza:
61%
Fazekasos vagyok, igaz nem kollégista, de van pár ismerősöm aki az (tippre azt mondanám, hogy az évfolyam olyan 10-15%a az), és többnyire a 11. Kerületbe mennek a Táncsicsba, teljesen rendben van elvileg. Ilyen jó eredményekkel fel se merüljön, hogy ne próbálkozz valamelyik elitgimivel, még ha ez bizonyos kellemetlenséggel járna (kolesz). Ha ott lesz előtted, hogy felvettek, valszeg szüleid is másképp látják majd. Lehetőségek terén, főleg ha külföldi továbbtanulás is érdekel, ég és föld amit egy pesti elitgimi (főleg a fazekas) és egy bármilyen más gimi tud nyújtani.
2023. jan. 15. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!