Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehet a levelező szakból...

Lehet a levelező szakból később hátrányom? Nemzetközi tanulmányok esetében

Figyelt kérdés

Van egy nagyon jó munkahelyem amit nagyon szeretek és valamilyen szinten kapcsolódik is a szakhoz. A nemzetközi tanulmányok meg tudom, hogy már sajnos az egyik legnépszerűbb szak és nehéz kitűnni. Pont ezért gondoltam arra, hogy lehet e hátrányom abból, (ha később olyan helyeken szeretnék dolgozni mint pl. EU, Unicef) ha levelezőn végzem el a képzést és közbe végig dolgoznék, hogy legyen felmutatható szakmai tapasztalatom. Számít bármit? Vagy a nappalisokat előnyben részesítik? Látszik ez valahol a diplomában?

Köszönöm a válaszokat!

2022. dec. 16. 09:54
 1/7 anonim ***** válasza:
97%

Senki nem fogja tudni, hogy levelezőn végeztél,nem kell beleírni az önéletrajzba, maximum onnan derülhet ki, hogy látják, hogy dolgozol mellette, de az sem garantálja a levelezőt, sokan nappali mellett is dolgoznak.

Persze bekérik, bekérhetik a diplomát (amiben látszik), de azt csak felvétel után szokták.

Meg szerintem többet ér alapvetően a munkatapasztalat+levelező, mint egy nappali 0 munkatapasztalattal.

2022. dec. 16. 10:24
 2/7 anonim ***** válasza:
68%
Ugyan mi látszik a diplomában? Nincs feltüntetve hogy levelezőn végeztél
2022. dec. 16. 10:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet okos nappalis, ahogy butuska levelezőn végzett emberke is, és bizony, fordítva is.

Nem az dönt, hogy levelezőn végeztél, avagy sem, hanem a ráfordított idő, a belerakott szorgalom teszi igazán értékessé a képzettségedet.

Az biztos, hogy akik nappalin végeznek, már túl vannak ezen, míg te még nem, de ez meg ilyen, az élet sokszor közbeszól.

Sok sikert kívánok a tanulmányaidhoz.

2022. dec. 18. 21:47
 4/7 anonim ***** válasza:
11%
Semmi de semmi értelme nincs nemzetközi tanulmányok szakra járni. Így az is tökmindegy, hogy milyen formában jársz.
2022. dec. 19. 10:08
 5/7 anonim ***** válasza:
46%
Nincs feltüntetve a diplomán de attól még más a tartalma. Hátrányod max akkor lehet belőle ha nem tanulsz. Szerintem. És a nemzetközi tanulmányokkal igen is sok mindent el lehet érni, ha az ember komolyan veszi, fejleszti magát azon kívül is amit tanítanak neki(mert az sajnos nem sok). És persze szerencse is kell, vagy az hogy felfigyeljenek rád. De szerintem ez nem nyom ekkorát az egészen.
2022. dec. 19. 18:52
 6/7 anonim ***** válasza:
70%

Én levelezőn végeztem a Külgazdaság szakon, és a képzés egy nagy nulla volt. Pedig a BGF az egyik legnevesebb iskola az országban. De a diákok 90 %-a olyan volt, aki már eleve ilyen területen dolgozott, csak kellett nekik egy papír. És ahhoz viszont hasznos, mert komolyabb pozícióba nem vesznek fel diploma nélkül. Levelezőn viszont nem volt annak idején gyakorlat, mivel mindannyian dolgoztunk. Nem tudom ez itt hogy lesz, de ez egyébként hátrány, mert nem tudsz kapcsolatokat építeni. Egy pályakezdő diplomás nulla tapasztalattal nagyon nehezen tud elhelyezkedni.

Én gyakorlatilag azért tudtam munkát találni, mert beszélek két nyelven, ezt mindenkinek erősen javaslom. Viszont soha senki nem kérdezte, hogy levelezőn vagy nappalin végeztem-e.

2022. dec. 19. 21:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A nyelvekkel nekem sem lenne gondom, részben amiatt is tervezem nemzetközi tanulmányokra menni, a magyaron kívül van még négy szerencsére :DD még arra gondoltam, hogy esetleg nappalin elvégeznék vele párhuzamosan egy francia képzést az ELTEn. A gazdasági képzéseken is gondolkoztam, csak sajnos a covidnál nagyon lemaradtam matekból így nem tudom ott mennyire bukdácsolnék.
2022. dec. 19. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!