A 2024-es felvételi eljárás szerint ez hogy működik?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Most 11. osztályos vagyok, 2024-ben érettségizek, tehát az új rendszer szerint.
Debrecenbe szeretnék menni pszichológia szakra.
Azt láttam, hogy emelt szintű érettségi kötelező, viszont ezesetben automatikusan jár érte 80 intézményi pont is?
A feltett táblázat alapján erre jutottam, de ez sántít nekem egy kicsit.
Illetve ha angolból emeltezek, mellé a német középfokú érettségim számítható intézményi pontnak, vagy csak egy nyelv tudására jár a pont?
2022. dec. 10. 01:56
1/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat, elírtam, németből középfokú nyelvvizsgával rendelkezek, nem érettségivel.
2022. dec. 10. 01:57
2/5 anonim válasza:
Azt még nem tudni. Azokat a szabályokat is csak mostanában publikálják, amelyek a 2023-as felvételire vonatkoznak, és az utána következő évben megint lesz egy csomó változás, ami intézményenként is eltérhet.
3/5 anonim válasza:
2. Már kijöttek a módosítások, a DE esetében is.
4/5 anonim válasza:
Egy emelt kötelező és 80 pont jár érte. Plusz 20 pontot még kaphatsz a nyelvvizsgára és így kimaxolod a 100 intézményi pontot. Itt mindent az emelt szint %-a fog eldönteni.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Nagyon zavaros még, pedig a felvi. hu-val kelek-fekszek.
2022. dec. 10. 17:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!