Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen lenne lányként a...

Milyen lenne lányként a villamosmérnök szak?

Figyelt kérdés

Ismerősömnek ez a végzettsége, szerinte jó a fizu és keresett szakma. Azt mondta a matek, fizika nagyon kell, én ötös vagyok ezekből.

Érdemes lenne belevágnom? Mondjuk az áramhoz teljesen sügér vagyok.

2022. dec. 9. 17:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
prédikál = prediktál is *
2022. dec. 10. 04:18
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

10. “ Szakmabeli vagyok de őszintén nem értem, miért nyomatod agyba-főbe a témát ezen az oldalon.”

Mert ez egy közoktatás rovat, ahol az emberek továbbtanulási tanácsokat osztogatnak. Nem csak ezt a szakmát szoktam javasolni egyébként, hanem másokat is, amikben otthon vagyok. Ez ennek a fórumnak a lényege, nem? Amihez nem értek, pl. tengerbiológia, azt reklámozzák a tengerbiológusok. Ilyen egyszerű.

A többi, amit leírsz: nem lehet általánosítani. Persze, hogy adattárházból dolgozom én is – azután az adat vagy tiszta, vagy nem az, vagy nagyon nem az. Nem alkalmazunk külön embert az adattisztításra, ez a munka része – nem csak nálunk, hanem mindenhol. Az egy fura elképzelés, hogy majd külön adatelemzőt alkalmazzunk adattisztításra (?!).

Nálunk a data engineerek gyakorlatilag DevOps/MLOps emberek, informatikusok, nem data scientistek. Infrastruktúrát fejlesztenek alánk, nem az adatokat töltögetik ide-oda. Hallottam már máshol is, hogy a data engineerek SQL-eznek, nálunk ez nincs így. Üzlete válogatja.

Abban egyetértek, hogy mesterszak szintű statisztika kell hozzà – és? Miért, a villamosmérnök könnyebb szakma szerinted? PhD-vel riogatni meg hülyeség, elenyészően kevés az a hely, ahol PhD-t kérnek.

2022. dec. 10. 06:40
 13/14 anonim ***** válasza:
85%

"Villamosmérnök lehet az ember egy 3.5 éves alapszak után"

Nevében. Igaz, a nemzet is abban él. Alapszak után inkább csak olyan segédmérnök. Nem véletlenül hívták a 3 éves képzést főiskolának és üzemmérnökségnek.

2022. dec. 10. 08:36
 14/14 anonim válasza:
Szervusz, ha szabad én szívesen beszélgetnék veled ezzel kapcsolatban, szerintem hasonló cipőben járunk.
2023. jan. 1. 16:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!