Milyen lenne lányként a villamosmérnök szak?
Ismerősömnek ez a végzettsége, szerinte jó a fizu és keresett szakma. Azt mondta a matek, fizika nagyon kell, én ötös vagyok ezekből.
Érdemes lenne belevágnom? Mondjuk az áramhoz teljesen sügér vagyok.
10. “ Szakmabeli vagyok de őszintén nem értem, miért nyomatod agyba-főbe a témát ezen az oldalon.”
Mert ez egy közoktatás rovat, ahol az emberek továbbtanulási tanácsokat osztogatnak. Nem csak ezt a szakmát szoktam javasolni egyébként, hanem másokat is, amikben otthon vagyok. Ez ennek a fórumnak a lényege, nem? Amihez nem értek, pl. tengerbiológia, azt reklámozzák a tengerbiológusok. Ilyen egyszerű.
A többi, amit leírsz: nem lehet általánosítani. Persze, hogy adattárházból dolgozom én is – azután az adat vagy tiszta, vagy nem az, vagy nagyon nem az. Nem alkalmazunk külön embert az adattisztításra, ez a munka része – nem csak nálunk, hanem mindenhol. Az egy fura elképzelés, hogy majd külön adatelemzőt alkalmazzunk adattisztításra (?!).
Nálunk a data engineerek gyakorlatilag DevOps/MLOps emberek, informatikusok, nem data scientistek. Infrastruktúrát fejlesztenek alánk, nem az adatokat töltögetik ide-oda. Hallottam már máshol is, hogy a data engineerek SQL-eznek, nálunk ez nincs így. Üzlete válogatja.
Abban egyetértek, hogy mesterszak szintű statisztika kell hozzà – és? Miért, a villamosmérnök könnyebb szakma szerinted? PhD-vel riogatni meg hülyeség, elenyészően kevés az a hely, ahol PhD-t kérnek.
"Villamosmérnök lehet az ember egy 3.5 éves alapszak után"
Nevében. Igaz, a nemzet is abban él. Alapszak után inkább csak olyan segédmérnök. Nem véletlenül hívták a 3 éves képzést főiskolának és üzemmérnökségnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!