No_Name3 kérdése:

Mit javasoltok?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Az van, hogy szoftverfejlesztői szakra mentem és most vagyok 12-es és úgy vagyok vele, hogy ha megyek egyetemre nem erre a szakirányra akarok menni, mert ehhez egyszerűen nekem nincs logikám. Miért pont most gondoltam meg magam? Hát nem tudom... Azt hittem, hogy több tudással fogom tudni tovább vinni a következő évet, nyilván megvolt a szorgalmam. A haverom tehetséges ebben és nem is nagyon tanul, erre én azért többet tanultam. A lényeg, hogy vagy grafikus, vagy webdesigner jutott eszembe. Meg milyen olyan szakmák vannak amin nem kellett nagyon szakosodni rá középiskolába? Vagy akkor az alapokat megtanulom az egyetemen? Úgy hallottam, hogy alapozásnak hívják azt. A matek az nem megy nagyon szóval a mérnöki pálya az nem az én szakterületem...

Az lenne a kérdésem, hogy ha grafikus akarnák lenni akkor a felvételin mit néznek? Azt láttam, hogy nem nagyon figyelik az érettségit hanem ha a felvételin elérsz legalább 200 pontot akkor van esélyed, hogy felvegyenek. A programozó tanárom azt mondta, hogy ott kell tudni jól rajzolni, és az én tudásom még nem üti meg azt a szintet.

A másik kérdés, hogy milyen szakma van ahol nem kell sok matek, és nem kellett azt középsuliba tanulni pl: Ügyvéd.

Az apám mondta, hogy talán 13-dikba jó lesz, mert 1 héten lesz legalább pl.13 programozás vagy több és talán jobban megértem. Én magam se tudom mihez kezdjek most az életemmel. Üresnek érzem magam, nem találom a helyemet.

:(

2022. dec. 9. 16:53
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
A művészeti jellegű szakokra nem számít az érettségi eredménye. Pontszámodat teljes egészében a gyakorlati felvételi vizsga határozza meg. De nehéz bekerülni, úgyhogy azt javaslom, iratkozz be mihamarabb valamilyen grafikai tanfolyamra.
2022. dec. 9. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!