Ha most járok egy egyetemre, és beadom felvin egy másik helyre jövőre, akkor elveszítem a jogviszonyomat? Ha igen, mikor?
Jelenleg járok egy egyetemre, ugyanakkor felek, hogy ki fogok esni a tavaszi félév elteltével ezért szeretnek jelentkezni egy másik helyre-ezzel be biztosítani magam…szeretnek tanulni, csak sok volt a hiányzásom betegség miatt és egyszerűen nem szoktam meg a tempót.
Amennyiben beadom februárban a másik szakra, akkor automatikusan megszűnik a hallgatói jogviszonyom a jelenlegi egyetememmel?-vagy csak abban az esetben ha elmegyek az új egyetem beiratkozására?
Nem szűnik meg. Párhuzamosan lehet járni abkét képzésre.
Sőt, ha esetleg sikerül felvenned a tempót, és felvesznek a másik szakra, akkor sem kötelező beiratkoznod, tehát abban a képzésben úgy nem fogsz részt venni.
Azonban ha a két képzést párhuzamosan csinálod, akkor az állami félévek is duplán vonódnak le.
Köszi a válaszokat
Őszintén, ezt biztosítéknak szeretném, ha esetleg év végén kiesnek a jelenlegi egyetemről…
Mert első félévben elég sok bukó tárgyam lesz…
Igen köszi
Ezzel tisztában vagyok
Meg ket kérdés:
Ha első félévben a tárgyak nagy részéből bukom, akkor kiesek az egyetemről nagy valószínűséggel?
Illetve, ha felvesznek a másik egyetemre, akkor ott csak akkor lesz hallgatói jogviszonyom ha elmegyek a beiratkozásra, vagy abban a pillanatban, hogy felvettek már oda járok?
Elnézést
A második kérdést korábban megválaszoltátok
Akkor meg annyi:
A felvételi pontszámot állandó marad?
Ami volt tavaly az lesz idén is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!