Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ment valaki szakközépiskolából...

Ment valaki szakközépiskolából egyetemre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy van-e itt köztetek olyan aki szakközépiskolából ment egyetemre? Tehát nem technikumi vagy gimnáziumi képzésből, hanem a leggyengébb szintről, azaz szakmai képzésből. Esetleg ezen felül 2 éves érettségi képzést végzett.

Aki szintén ilyen helyzetben van, beszélnék vele privátban.

2022. nov. 30. 15:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a legfontosabb, hogy honnan, milyen iskolából jössz, hanem hogy mennyit és hogyan teszel bele. Ha egyetemre készülsz, akkor ne érd be csak a sulidban kötelező anyaggal, járj egyetemi felkészítőkre, a felvételi tárgyakból érdemes külön órákat is venni.

Én mechanikai szakközépbe jártam 10+ éve még egy másik rendszerben és onnan informatikai egyetemre jártam (több helyre is).

A saját szakközepem anyagához viszonyítva is gyenge matekos voltam, előkészítőre, külön órákra sem jártam. Az egyetemen nagyon sokat szívtam, aztán ki is buktam és teljesen el is hagytam az informatikai területet.

Ha felvételi előtt sokkal jobban ráfeküdtem volna a matekra, rendesen megtanultam volna az alapokat, akkor később sokkal jobban mehetett volna.

2022. dec. 1. 14:50
 2/3 A kérdező kommentje:

Igen tudom, minden erőmmel azon leszek hogy sikerüljön minden amit elterveztem. Az én helyzetemben ez nehéz lesz, de szerencsére jó eszem van a képességeimmel nincs baj, szóval meg fogom oldani így is.

Két tantárgyból hamarosan magántanárhoz járok és rendesen fel fogok készülni az érettségire.

Egyetemi felkészítőkre hová lehet járni? Hogy szokott ez lenni?

Sajnálom hogy feladtad. Szerintem ha jobban rajta lettél volna, magántanárokhoz jársz, akkor sikerült volna. De igazából sosem késő.

2022. dec. 1. 17:14
 3/3 A kérdező kommentje:
Ja és engem amúgy inkább csak azért érdekel hogy volt-e valaki ilyen helyzetben, mert ennél a gyenge képzésnél más a rendszer mint egy technikumi vagy gimnáziumi képzésnél. És tudni szeretném hogy működik ez, milyen lehetőségeim vannak. Erre egy olyan tudna válaszolni aki ugyanilyen helyzetben volt és a tapasztalatai alapján tud nekem tanácsot adni.
2022. dec. 1. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!