Valaki jár közületek a Tömörkény környezetvédelmi tagozatára? Biológiára szeretnék menni, de nem szívem csücske a kémia és a fizika, viszont életem a természet- és környezet védelem! Tapasztalatok? Erős iskola?
Szia! Igaz nem vagyok Tömörkényis, de biológus igen.
Szerintem ha biológia tagozatra szeretnél menni, barátkozz meg a kémiával is. Annó én sem bírtam igazán, de rájöttem, hogy nélkülözhetetlen és szoros kapcsolatban vannak egymással, hiszen, a biológia sem csak a természetből áll...
Hogy egy egyszerű példával éljek, ott a DNS, az RNS - biológiából megtudod, hogy hogyan épül fel, a kémia pedig megmondja a ,,receptét", miből áll, és miből mennyi van benne.
Tehát, szerintem mielőtt tényleg biológiát választanál, nyiss a kémia felé picit... Hajrá, legyen erős vagy gyengébb suli -utóbbit kétlem, hiszen akkor nem jöttél volna a Gyikre kérdezni. Ügyesen.
#1, Ezt tökre megértem, és elhiszem, viszont- utánanéztem a Tömörkényi oldalán - van biológia és környezetvédelmi orientációjú képzés. Ez lenne az alkalmasabb ha a természet megismerése -és védelme áll hozzád közelebb. Nem rossz pálya, de ebben van minimális kémiai is... 👍🏻
Ügyesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!