Miskolc mérnökinformatikán mennyire kezdik az alapoktól a matek oktatást?
Ha valaki 3-as volt matekból középiskolában az mennyire kaphatja el a ritmust?
Magyarázzák, oktatják a dolgokat amiket számon kérnek, vagy úgy kezelik hogy oké, van nálad mondjuk 10 egység tudás, kezdjük a 11.-ről?
Persze nagyon alapokra nem gondolok, de például egy emelt szintű matematika érettségit aki nem végzett, annak mennyi esélye lehet?
Sajnos középiskolában egy minőségtelen senkiházi "tanította" a matekot nekünk. Tudom hogy manapság divat a tanárt szidni, viszont mit mondanátok egy olyan matek tanárra, aki bejön órára, az első 5 percben lezavarja a táblán beszéd nélkül az előző napi házit, utána előveszi a tipmixet, szivatja a diákokat gyökér humorral, csesztet 1-2 kispécizett diákot, de a kedvencem hogy elmeséli az életét, az óra utolsó 10 percében felad néhány házit és csókolom? Aztán amikor a diákok 90%-a 2-est, és a legjobb tanuló 3-ast kap, órákat csesz el azzal hogy azt ecseteli hogy miért nem tudunk otthon egyedül tanulni és gyakorolni. Ki is csapták azt az embert miután leérettségiztem. Én 2-essel, hármassal "éltem túl" nála, amikor elkezdtem matektanárhoz járni az érettségi előtt akkor kaptam csak nála 4-eseket, volt hogy ötöst is. Persze az érettségim végül 3-as lett.
Szóval én ilyen körülmények között mennék informatikára, mert az viszont totál a véremben van, itthon hobbiból programozok, ilyesmi. Azt nagyon imádnám.
Csak félek a matektól kicsit a fent írottak miatt. Vajon mennyire kezdik az alapoktól, mennyire magyarázzák, segítenek elkapni az elején a dolgokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!