Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen lehetőségeim vannak így?

Milyen lehetőségeim vannak így?

Figyelt kérdés
11-es vagyok estin, 23 éves, tehát azért még semmiről sem vagyok lekésve. Az A tervem a továbbtanulás lenne. A szlavisztika ( orosz ), a pedagógia és a pszichológia érdekelne ( bár utóbbiról már kezdek letenni, elég sok pont kell hozzá minden évben, plusz félek a statisztikától is, diszkalkuliával), de mindenki azt mondja, hogy bölcsész diploma önmagában nem piacképes. Ha egyetemre nem jutnék be, akkor is valamilyen segítő, szociális szakma érdekelne, oktatási asszisztens, gyógyped vagy hasonló irány, mellette így is letennék egy orosz B2-t legalább, esetleg még jelnyelvi vizsgát. De óva intenek a segítő, szociális szférától, mert nem fizetik meg őket. Engem viszont tényleg ezek érdekelnének. Mit tehetnék ilyen esetben? Valóban éhbérért fogok dolgozni, ha azt szeretném csinálni, amit élvezek is? Ha értenék a matekhoz, akkor valószínűleg valami üzleti képzésre mennék, de oda is csupán a pénz miatt. A családomnak az az elképzelése nagyvonalakban, hogy szerezzek egy olyan szakmát, amiből tisztességesen meg lehet élni és benn lehet ülni egy irodában. Amikor megtudták, hogy az oktatási vonal érdekel, kb. hülyének néztek. Értem az okát, de nagyon fáj, hogy nem becsülik meg ezeket a szakmákat. Külföldön jobb a helyzet?

2022. nov. 12. 13:34
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!