Tényleg nem éri meg duplázni?
Cél: BME-VIK/ELTE-IK
Ponthatár szükséges: 400-450
Bevallom eléggé utálom a magyart meg a törit, ezzel ellentétben szeretem a matekot és az informatikát. Nemsokára lesz C1-em németből és emellé a legbiztonságosabb megoldás duplázás esetén számomra egy emelt info és egy közép matek lenne. Biztos vagyok benne, hogy mind a kettőt 90%+ ra tudnám megírni, de valószínűbb, hogy a matekot 95% az infot meg 85% körül.
Amennyiben a számolásom helyes:
érettségi pont kétszerese: (95+85)*2=360
Többletpont: 40[C1]+ 50[Info-emelt]=90
összesen: 450 pont
Sokan nem értenek velem egyet, de ha sikerül csak erre a két tárgyra fókuszálnom, szerintem sokka jobban jönnék ki, mintha emellett még idióta magyar és töri tételeket kellene magolnom. Ha nem dupláznék, eduline szerint kb. így nézne ki a dolog:
=================================
-évvégi jegyek (4,5 ös átlaggal, 6 tantárgy átlagolásából jött): 92p
-érettségi jegyek átlaga (nem lenne több 80% nál ha mindenre tanulnom kellene, ez így is elég optimista): 82p
két választott tantárgy (matek info): 160p
többletpontok: 90p
ÖSSZ.: 424p ami jóval kevesebb mind 450p
Nektek mi a véleményetek?
Egyértelműen megéri a duplázás, viszont kalkuláld be azt is, hogy mi lesz, ha a matek és az informatika nem úgy sikerül, ahogy te arra számítottál.
(Természetesen, nem fog összedőlni a világ, legfeljebb egy évet kihagysz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!