Mostmár abszolút nemtudom hova menjek tovább, tanács?
Ha a diákélet fontos akkor Miskolci Egyetem. Ha fontos a képzés akkor a DE-t és a NYE-t mindenképpen kizárnám. Az ÓE-ről azt sem tudom micsoda, úgyhogy szintén. Az ELTE jó. Amúgy az ME-ről van pár ismerősöm, elég jók, de azt nem tudom eldönteni, hogy az ME miatt vagy annak ellenére.
A munkaerőpiacon tökmindegy hova jártál, az számít, hogy mit tudsz. A NYE-n is meg tudsz tanulni mindent ahhoz, hogy felvegyenek. Más kérdés, hogy az ELTE-n erre nagyobb az esélyed.
Ha normális képzést szeretnél, akkor ELTE vagy BME. Az ÓE kb. a BME csak gyengébb és gyakorlatiasabb.
DE és NYE pedig mindenképp túl gyenge.
A programtervező info matekosabb, míg a mérnökinfoban kevesebb a matek, viszont kapsz egy hardver közelibb ismeret anyagot is.
Ha nem vagy kíváncsi a hardverekre és csak szoftverek érdekelnek, akkor proginfóra menj.
A mérnökinfó több területet mutat be, míg a proginfó a matekosabb, elméletibb részekre is hangsúlyt fektet.
"koli elhelyezés"
Passz, arról nem tudok.
"oktatás, tanterv"
Ha az érdekel, hogy mi a legerősebb, akkor BME és ELTE.
A tantervek, ahogy kérdezted bizonyos szintig fedik egymást (nyílván úgy értem, hogy a proginfós tantervek a proginfósokkal és nem a mérnökinfosokkal), viszont az anyag mélysége és annak számonkérése nagyban el tud térni egyetemenként.
Én pl. SZTE-s zh-t láttam már, ami BME-hez képest egy vicc.
"hallgatói élet"
Szerintem ez mindenhol van.
Bp-i egyetem valószínűleg jobb, mert ott akár egyetemek közt is lehetnek események.
"munkaerőpiac diploma után"
Bp a legjobb ilyen szempontból.
Legtöbb munkalehetőség és ismertebb egyetemek is itt vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!