Valaki végzett emelt kereskedelmi ismeretek érettségit, és egyetemre melyik szakra érdemes vele menni?
6 éve dolgozom eladó/értékesítőként, szinte egy boltot vezetek. Papíron csak értékesítő vagyok, de összetettebb a teendőim. Családi tulajdon, nagyon kedvelem amit csinálok, de bevallom, többet szeretnék keresni, de sajnos a tulaj nem tudja megengedni a fizetésemelést. Nézegettem állásokat, üzletvezetőként, vagy menedzserként, de sok helyre kértek diplomát, vagy csak diplomával adták volna meg kívánt fizetést. Még csak 25 éves vagyok, és nem végeztem egyetemet, ezért gondoltam rá. Gazdálkodási és menedzsment vagy kereskedelem és marketingre gondoltam, levelezőn. Kéne egy emelt érettségi, és láttam, hogy van kereskedelmi ismeretek. Gondoltam, ha már ebben dolgozom egy ideje, nem lesz nehéz rákészülni. Angolom emelt szintű.
Ha valaki szintén ebben tevénykedik, nagyon megköszönném a tanácsokat. Megéri a kereskedelmi ismeretek emelt érettségi? Egyáltalán érdemes lenne az egyetem, vagy csak tovább kell keresgélni? Vagy tovabbképzésben mik a legjobb opciók?
Azt hiszem a turizmus vendéglátás szakhoz nem kell emelt érettségi, és ugyanolyan közgazdász leszel tőle, mint a többitől. Egyébként a pénzügy-számvitel a legjobb a gazdasági szakok közül, utána szinte mindegy, de én a kereskedelem és marketinget preferálom mert hasznosabb mint a többi teljesen általános szak.
Emelt szintű érettségi helyett megfontolnám a FOSZK-ot is, ugyan ez 2 éves de ad szakmát, és tovább mehetsz vele BSc-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!