Nagy teljesítménynek számít az, ha nyolcadikosként már két nyelvvizsgám van ?
Angol középfokú (B2) komplex Origó
Német középfokú (B2) komplex Goethe
A 3 éves unokahugom 3 nyelven beszél, mert az anyja-apja más anyanyelvű és az ország is, ahol élnek.
Tőle pl. nem lesz nagy teljesítmény 3 nyelvvizsga sem. Ha te nem ilyen családba születtél, hanem felkészültél önerőből akkor szép munka volt.
A szinten tartás és fejlesztés is cél lenne, az elkövetkezendő pár évben még szeretnék mindkét nyelvből eljutni felsőfokú szintre és felsőfokú nyelvvizsgát szerezni belőlük.
Amúgy német kéttannyelvű altalánosba jártam hatodikig, angolt második nyelvként tanultam.
Most pedig egy hatosztályos gimnáziumba járok, de csak német nyelvet tanulok első nyelvként, második nyelvet, csak kilencedikben fogunk elkezdeni tanulni, ami valószínűleg az angol lesz.
Az angol nyelvvizsga előtt egy másfél évig jártam magántanárhoz, hogy felkészítsen a vizsgára.
Kétségtelenül szép teljesítmény, gratulálok!
(Pl. nekem csak érettségire lett meg a német és egyetem közepére az angol.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!