Egy elég erős általános iskolából hármas átlaggal hova vesznek fel?
Több technikum is tetszik, viszont ez kérdéses az átlagom miatt.
Sima gimnázium is szóba jöhet, viszont nincs kedvem még 4 évig ugyan azt tanulni, mint általánosban is.
Az lenne a kérdésem, hogy téged, vagy rokonodat/ismerősödet milyen átlaggal vettél fel technikumba?
általános átlag hármas elég gyenge értelmi képességekre utal
semmi tanulással kitűnő voltam régen
4:
Mindenki más. Jó neked:D Nem tartom magam hülyének (126-os IQ-t mértek anno), mégis legtöbbször nekem is 3-as átlagom volt általánosban. Lehet közrejátszott a légkör is, amiben éltem. (mind az iskolában, mind pedig otthon) Ugyanakkor szakközépben is ekörül mozogtam, sőt az ELTE-n is. (persze oda ahhoz, hogy felvegyenek 5-ös érettségiket írtam a választott tárgyaknál, de az nem számít iskolának ugye:D) Biztosan ment volna jobban úgy kb. minden szerintem, ha jobban nekifekszek. Legalábbis most ezt gondolom. Na tehát attól, hogy valaki közepes átlaggal bír, még lehet értelmes. :) És nem jelenti azt, hogy nincsenek meg a képességei, hogy jobb legyen.
Az 5-ös válaszolóval egyet kell hogy értsek. Alapjáraton én sem tartom magam hülyének, csak máshoz értek jobban. Nagyon szeretek olvasni, fényképezni, rajzolni, sportolni, érdekel a töri, irodalom is, már ha a suliról szól a téma. Na a matek, az sosem ment ötösre. :D
Négyesnek meg gratula a stréber fejéhez, nem mindenkinek van ám olyan... Te a szerencsés kategória vagy, de más nem föltétlenül ilyen típus.
Akit nem említettem, nekik is köszönöm a gyors válaszát!
Sajnos az iskola erőssége nem nagyon számít sehol sem, tehát csak azt nézik, hogy milyen jegyeid vannak. Persze, az sem mindegy mennyire vagy 3-as, mert a 3,49 is hármasnak számít, pont úgy, ahogy a 2,51-es átlag.
Illetve sok iskolánál fele-fele arányban nézik az központi felvételit, valamint a jegyeket.
Tehát nem egyszerű konkrétan válaszolni a kérdésedre, de szívesen segítünk!:)
Szegedi SZC Krúdy
Előző tanév beiskolázási adatai:
kereskedő és webáruházi technikus: jelentekzők száma: 95
A felvettek között a legalacsonyabb rangsorszám: 95
turizmus-vendéglátás ágazat; turisztikai technikus jelentekzők száma: 75
A felvettek között a legalacsonyabb rangsorszám: 75
Itt pedig meg tudod nézni, hogy milyen pontszámmal került be az utolsó felvett tanuló.
Gyakorlatilag minden jelentkezőt felvettek, tavaly a Krúdyba erre a két szakra. (Kivéve, akik előrébb rangsorolt suliba nyertek felvételt.) Szóval jó esélyeid vannak a bekerülésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!