BME-re technikummal?

Hát, nézd, kettő szempont is van, a felvételi, meg az egyetemi tanulmányok.
A felvételire egy év alatt fel lehet úgy készülni, hogy szinte bármely feladatot gyorsan és magabiztosan oldasz meg, miután a középiskolás fizika anyag meglehetősen kicsi, és egyszerű. Persze, vannak reménytelenek, de reméljük, ha tekkknikumba jársz akkor nem vagy az, egy v=s/t alapképlet megfelelő alakra hozásában, illetve a szöveges feladat értelmezésében (én anno jártam előkészítőre, azért 10-15 aspiránsból van 3-4 reménytelen).
A másik a tanulmányok, ahhoz ajánlatos a középiskolás matekot (is, meg aztán ami jön) begyakoroltan, jól tudni. A matekból alighanem sokat kell tanulni, de vannak örökérvényű tudnivalók, a szorzattá alakítás, vagy az, hogy a cosinus a harmadik negyedben milyen előjelű, vagy hogy a függvény képe hogyan változik, ha az y=xnégyzet helyett y=2*(xnégyzet) vagy y=(2x)négyzet kettes szorzót (osztót, hozzáadandót, kivonandót, satöbbi alkalmazzuk itt vagy ott, stb.

Nyugi ... nyugi...
BME-n minden abszolút 0.ról mondanak el. Ha soha életedben nem talultál fizikát, akkor is menni fog.
Annyi, hogy k--a gyorsan mondják el, de érthetően.
Én gimi alatt fizikából kegyelem 2-es voltam és kéttannyelvűbe jártam, tehát gondolom csak azért engedtek át, mert gondolták, hogy nekem amúgy sem kell a fizika. Majd később BME VIKre mentem 1 év kihagyással :D Tehát amikor elkezdtem konkrétan 0 volt a fizika tudásom.
Fizika1-ből 2-es lettem, majd Fizika2-ből 5-ös. Őszintén szóval azóta sem tudok a sokat a fizikáról, csak annyit tanultam, hogy képes legyek a tantárgy elvégzésére.
Szóval nem kell félni tőle. Persze minden szak más. BME VIK-en szerintem pont nem olyan durva a fizika, de VIK-et nem mondanám alibi tanszéknek, tehát ha nekem nem volt bajom valószínűleg neked sem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!