Melyik szakkal/területen lennének jobb lehetőségeim (szülésznő-agrár)?
Jelenleg 3, de viszonylag jóval különbözőbb szak fogott meg.
Az egyik agrár (mezőgazdasági mérnök), de földem, családi gazdaságom nincs.
A másik TTK-s szak, környezettan, aztán környezettudomány MSc. Tudom, nem sok a lehetőség vele, de gyakorlati helyek bőven vannak.
A harmadik a legeltérőbb. Ápoló szak-szülésznő szakirány. A család ettől int óva a leginkább, félnek hogy tramutizál, ha egy szülésnek rossz vége lesz, esetleg meghal a baba. Szerintük ez előfordul és én biztos depressziós lennék tőle. Én nem gondolom így, de nyilván nem tudom, hogy milyen lesz a valóság, vagy mennyi az esély a komplikációra stb.
Én agrárra tudom azt mondani, hogy azzal is ellehet helyezkedni irodában gazdaság nélkül, csak olyan jellegű cégnél, esetleg földművelésügyi minisztériumban (ez tuti, hogy ott ilyen végzettséggel eltudsz helyezkedni, esetleg inkább arra megy, hogy állami oldal mennyire érdekel)
Úgyhogy emiatt szerintem nem kell aggódnod.
TTK-ról sajnos nem tudok nyilatkozni.
Szülésznő egy nagyon kis barátságos szak, sokan szokták mellette párhuzamosan védőnőit is elvégezni, mert sok a hasonló tárgy és egyik sem olyan halálosan nehéz, oktatók is kedvesebbek, készségesebbek, mint más etk-s szakokon. Viszont ahogy nagyon cukik a babák, úgy sajnos megeshetnek komplikációk is, mint minden eüs helyen. Nyilván nem minden második szülés, de lehet hogy 100-200ból lesz olyan hogy vagy halvaszületés történik vagy szülés utáni komplikációk miatt pár napon belül belül meghal a pici.. Az hogy ez téged mennyire visel meg, azt lehet inkább te tudod jobban, de az is lehet hogy "megszokod", akármilyen keményen is hangzik.
Meg talán úgy van, -ebben kérek megerősítést- hogy szülésznő csak komplikációmentes szülést vezethet le, ha valami van akkor nőgyógyász orvost kell hívni, aki átveszi a terepet. De nem tudom mi van, ha nem kórházi keretek közt folyik a dolog. Ettől függetlenül sokszáz boldog és egészséges baba, lehet tud enyhíteni egy elvesztésén
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!