Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Technikumban 6. érettségi tárgy?

Technikumban 6. érettségi tárgy?

Figyelt kérdés
Közgazdasági iskolában ha meg van az 5 kötelező érettségi tantárgy,akkor egy 6-at is felvehetek és egyszerre letehetem azokat? Mármint olyanra gondolok, mint 6., amit nem oktatnak az adott suliban. (pl :biológia, fizika kémia). Előre is köszönöm.

2022. okt. 22. 17:51
 1/7 A kérdező kommentje:
Vagy hányat lehet pluszba felvenni? És lehet egyszerre? Vagy szünettel? Érdemes szünetet tartani?
2022. okt. 22. 17:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Most akkor van érettségi bizonyítványod vagy nincs? A másik kérdésedből úgy tűnt, van, de most "egyszerre" akarsz 5-6 tárgyból érettségizni.
2022. okt. 22. 18:01
 3/7 anonim ***** válasza:

Amúgy itt megtalálod a részletes tájékoztatókat:

[link]

2022. okt. 22. 18:03
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem, hanem ha le kell érettségizni itt, akkor ugye meg van az 5 kötelező érettségi tárgy (matek, magyar, töri, Idegennyelv, szakmai) és én mondjuk nekem orvoshoz kell egy biológia, kémia érettségi akkor ezekkel együtt megcsinálom meg az érettségit vagy ezt külön kell? Amúgy fogalmam sincs az egészről, 0 hozzáértés, lehet baromságot kérdezek, de nem tudom.
2022. okt. 22. 18:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Egyszerre teszed le
2022. okt. 22. 18:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Még mindig nem voltál képes leírni, hogy tanulsz-e jelenleg középiskolában, de feltételezem, hogy igen.

Ha nem tanultad ezeket a tárgyakat, akkor vendégtanulói státuszt kell szerezned egy olyan iskolában, ahol tanítják őket, hogy osztályozó vizsgát tehess. Ha ez megvan, akkor ugyanúgy jelentkezel majd ezekre az érettségikre is, mint a többire.

Ezt úgy tudod elkerülni, hogy később érettségizel bioszból és kémiából, ugyanis harmadszor is leírom (az előző kérdésednél már kétszer megtettem): ha már van érettségi bizonyítványod, bármiből érettségizhetsz. Ebben az esetben nem kell osztályozó vizsgával meg egyebekkel foglalkozni, hanem simán csak jelentkezel az érettségire, és fizetsz érte 50 ezer forintot.

Kérlek, olvasd el, amit linkeltem, mert minden le van írva ott pontosan. Mi is csak azt tudjuk mondani, ami ott szerepel, akárhányszor teszed fel a kérdést.

2022. okt. 22. 19:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha úgy érzed, nem tudod végigrágni magad a belinkelt elolvasnivalókon, akkor ne akarj továbbtanulni.
2022. okt. 24. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!