Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyógytornász szeretnék lenni,...

Gyógytornász szeretnék lenni, lehetséges-e kórházi munka nélkül?

Figyelt kérdés

Saját élmény, saját tapasztalat miatt tetszett meg ez a szakma.

Most végzős vagyok, és egész gimiben nagyon céltudatos voltam, az álmom mozgásszervi problémákkal rendelkező betegeknek segíteni, de kórházban nem annyira tudom magamat elképzelni, a hely atmoszférája, az egészségügyi dolgozók közti hierarchia ellenszenvessé teszi egy kicsit.

Tudom, hogy itt rengeteget lehet tanulni, így mindenképpen kipróbálnám benne magam, de ha ezt nem bírnám, hátrányban leszek -e?

Inkább egy praxisban, akár magánklinikán érezném jól magam, ahol több a szabadságom.

Persze a fizetés sem egy utolsó szempont, de annyira motivál a segítés. Akár külföldre is szívesen mennék, megfigyelni egy másik kultúrát.

2022. okt. 19. 16:53
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
13 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
Iskolákban is van gyógytorna.
2022. okt. 19. 17:11
 2/9 A kérdező kommentje:
Te szerintem a gyógytestnevelőre gobdilsz, teljesen másik szak.
2022. okt. 19. 20:50
 3/9 A kérdező kommentje:
gondolsz*
2022. okt. 19. 20:51
 4/9 mi a fene ***** válasza:
100%
Kezdésnek nem árt a kórházi gyakorlat, biztos de kevés fizetés.Tapasztalttal lehet menni magánba.
2022. okt. 20. 08:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Már eleve az egyetemen van kórházi gyakorlat (legalábbis nálunk az SZTE-n van)
2022. okt. 20. 11:53
 6/9 A kérdező kommentje:

Értem. Az elején még simán bírnám, hiszen itt lát érdekes eseteket gondolom az ember, sokat tanulni is lehet belőle.

inkább az van bennem, hogy később, 2-3 év múlva nem maradnék ott szívesen.

2022. okt. 20. 15:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetemen is valóban van már kórházi gyakorlat. Személyes tapasztalatból, én sem tudtam elképzelni magam soha kórházban, de most szeptemberben kezdődtek a gyakorlatok és nagyon pozitív irányba változott a véleményem ezzel kapcsolatban. Ott is van azért saját hatásköröd, az egész hely nem olyan igazából, mint sokan képzelik. Legalábbis én sem ilyennek képzeltem tényleg. A hierarchiáról pedig annyit, hogy nálunk az orvosok is teljesen pozitívan állnak hozzánk, ami nekem szintén nagyon meglepő volt. Nekünk elég sokat kell tanulni/tudni azért a diplomáért, nyilván ezt azok az orvosok is tudják pl., akik oktatnak is nekünk bizonyos tárgyakat. Normális emberek amúgy sem rivalizálnak szerintem, mert egy ápolónak is pl. van olyan fontos feladata, mint akár egy orvosnak. A lényeg, hogy mivel úgyis van gyakorlat, ott meg tudod nézni, hogy tetszik-e egyáltalán, de egyébként nyilván el lehet menni magán helyekre is, rehabilitációs központokba, stb.
2022. okt. 21. 18:50
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, megnyugodtam :)

Remélem, sikerrel járok és hasonló tapasztalataim lesznek, mint neked.

2022. okt. 23. 23:15
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
PTE-n 4. félévtől van kórházi gyakorlat, ez 3 hét. Utána minden félévben van a 7.-ig. A 8. félévben pedig szinte végig gyakorlaton vagy. A kórházat nem fogod tudni elkerülni. Nekem ápolástan gyakorlat is kórházban volt, skill-ben, nagyon rendes ápoló vezette a gyakorlatot. Nézhettem neki hála műtétet is, akkor az orvosok is nagyon pozitívan álltak hozzám, nem éreztették velem, hogy még csak 1.éves vagyok… Mentünk végig a folyosón fehérben, mindenki kölcsönösen köszönt a dolgozók közül. Ami fontos, hogy saját magánpraxist nem tudsz nyitni azt hiszem 3 év gyakorlat nélkül, de magán helyen “felügyelet alatt” van lehetőség dolgozni. Azok az orvosok/gyógytornászok/mentősök, akik oktatnak, ők is partnerként kezelnek. A nagy korkülönbség és a nagyobb tudás nem ad nekik felsőbbrendűség érzést, azt szeretnék, hogy jó szakemberek legyünk és ehhez minden segítséget megadnak a lehetőségeikhez/módszereikhez mérten. Akik az egészségügyben dolgoznak igen vegyes társaság, ahogy a kórházban meglehet (közegészségügyben) a hierarchia, úgy a magán helyeken is meglehet, ez az ott dolgozóktól függ. De ettől ne tarts előre. Erre van egy jó példám, OMSZ-nél így voltam a teszteléssel. Ott is volt hierarchia a dolgozóknál és nyilván mi voltunk legalul, de hallgatók között is megvolt. Első napjaimon, heteimen én is a szamárlétra legalján álltam, nem ismertem senkit és ijesztő volt az egész. Aztán teltek a hetek, én tanítottam be minden új hallgatót, én vittem a legforgalmasabb zónát egyedül (beállt mellém a zónás ápoló mindig segíteni) vagy párban az újakkal/rutintalanabbakkal. Minden nap úgy mentem be, mintha hazamentem volna, munka után simán bennmaradtam az irányításon beszélgetni vagy a zónában a zónás 24es ápolóval. Mindenkinél megtanultuk hol a határ, kort, nemet, többiekhez/felénk való viszonyát és ezek alapján a tisztes távolságot és illemet betartva mi is beálltunk a sorba. Szóval nyugi, nem lesz semmi gáz
2022. nov. 3. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!