Milyen az oktatás az állatorvostudományi egyetemen?
Nos most egy rant következik. Először is azt szeretném ajánlani, hogy menj az ELTÉre, mert a biosz megszűnik, jövőre kutató zoológia lesz, angol nyelven.
Az oktatással szörnyű tapasztalataink vannak a tankörtársaimmal együtt. Az állatorvosisokra van tervezve minden, ránk nem gondolnak sem az órarendkészítéskor, sem a teremválasztáskor, sem a tárgyak eloszlatásakor a félévek között (3. félévben 40 órát kellett bent lenni hetente összesen, most kb. 10et), a bulik szervezésekor pedig aztán végképp. Ezért kialakult egyfajta ellenszenv köztünk és az állatorvosisok között.
Az oktatásra visszatérve, nincsen jól megcsinálva a tanterv, többször tanultuk ugyanazokat biokémia és genetika területeken, de pl. neurológia és etológia nincs. A biomatek és statisztika nemcsak felesleges, de nagyon megterhelő, a statisztika/programozás tanárok pedig a legrosszabb oktatók akikkel valaha találkoztam. 2 félév növényrendszertan és 2 zootaxonómia van, szerintem zoológián minimum a zootax megmarad, és ezek teljes egészében feleslegesek, abból állnak, hogy heti 50 (nem költői túlzás) fajt meg kell tanulni felismerni, plusz latin név és besorolások latinul és magyarul. Tapasztalatom szerint kb. 2 hét alatt megy ki az egész a fejedből úgy, ahogy van. A nyílt napon beetették a zoológiásokat, hogy majd milyen jó gyakorlatok lesznek - a "gyakorlati órák" ugyanúgy ppt vetítésből állnak, max körbeadnak néhány tobozt.
Nem jártam könnyű gimibe, de ez a szak tönkretesz lelkileg, ha jót akarsz magadnak, menj az ELTÉre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!