Milyen szakra jelentkezzek ha érdekel a biológia? Elsősorban kutatással szeretnék foglalkozni majd.
Fontos szempontok:
1. Jó fizetés az egyetem után
2. Legyen egy kis idő magamra az egyetem mellett
Biológus
Biomérnök.
Egyebiránt, ha komoly a kerdesed, a felvi.hu mindent elarul.
Biológuson belül: molekuláris biológus, bioinformatikus, immun-, sejt-, mikrobiológus
MSc specializáció az immun-sejt-mikro, meg a bioinfó. A molekuláris biológus pedig MSc szak.
Először molekuláris biológia vagy biológia BSc és az után valami ilyen.
Fontos, hogy a kutatói pályához nagyon gyakran megkövetelik a doktorátust.
Biológusok nem keresnek jól ez biztos. És ha kutatni akarsz akkor Phd t is meg kell csinálnod ami pedig minimál bér +pályázatpénz. És a gyakorlati helyek sem fizetnek jól egyetem többi részénél:
Orvosi/állatorvosi mellett meg nem lesz magára ideje :D
Én bioinformatikust mondanám ha a pénz fontos, viszont a kutatás itt limitált a munkatípus miatt.
Itt van orvosi képfeldolgozás, adatbázisok és egyebek.
Másik opció a gyógyszerész ami közelebb van a bioszhoz de ott a kémia tudás is fontos.
Valamiről le kell mondanod, mert jó pénz, jó tanulás-pihenés balansz és kutatás egyszerre nem fog menni.
"1. Jó fizetés az egyetem után
2. Legyen egy kis idő magamra az egyetem mellett"
Ütik egymást sok esetben.xD
Egyébként Orvosi mellett tényleg nincs idő semmire vagy azért, heti 1 buli és egy kis csajozás belefér?
Nyilván elfogadom hogy rengeteget kell tanulnom de az életemet teljesen nem akarom feláldozni.
Nem vagyok orvos, de annak idején az orvosi egyetem sport klubban (OSC) karatéztam orvostan-hallgatókkal, és egyrészt heti 3-4 edzésen ott voltak, továbbá buliztak folyamatosan, szóval nem kell parázni, van magánéletük az orvosi egyetemistáknak is. De az tény, hogy nagyon sokat kell tanulni.
Ilyen szempontból egy biológia szak sokkal alattomosabb szerintem. Valószínűleg sokkal könnyebb, mint egy orvosi, de ha az élbolyban akarsz maradni, PhD-zni, kutatni, publikálni, akkor ugyanúgy ott fogsz a könyv előtt görnyedni este 10-ig minden nap. Attól függ, mi az ambíciód.
#8 És ezek közül hányan végezték el az orvosit?
Persze lehet látni minden szakon bulizókat, de a legtöbb alapképzésen/orvosinak az első 2 évében esik ki az emberek 40%-a. Vajon a maradék 60% is mindig edzett meg bulizott? Én nem hiszem.
És most nem azt mondom, hogy abszolút semmi sem fér bele, de egy orvosi elég köztudottan nem gyaloggalopp, főleg ha bejön a rezidenskedés is a képbe.
Mint írtam választanod kell mi a fontosabb neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!