Mennyire nehéz a jogi egyetemre bekerülni?
Figyelt kérdés
Sziasztok!Már régóta érdekel a kérdés,mivel jövőre érettségizem és ügyészként szeretnék később elhelyezkedni.Azt hallottam illetve olvastam,hogy nagyon nehéz bekerülni a jogi egyetemre,bent maradni meg talán még nehezebb.Középsulis éveim alatt átlagosan 4.-4.4k között volt az átlagom év végén.Tudtommal az alsó ponthatár(legalábbis az utóbbi években)460 pont volt.Gondolom ez most sem fog lejjebb menni.A ti véleményetek érdekel a témában.Mennyire nehéz bekerülni szerintetek?Milyen a szak?Mennyi idő után lehet valakiből ügyész?stb...2022. okt. 5. 08:16
1/8 anonim válasza:
A bejutást illető kérdésedre nagyon egyszerűen válaszolhatsz. Számolj utána a felvi.hu tájékoztatója alapján, hogy milyen középiskolából vitt pontszámra van esélyed, s milyen pontszámokat kellene elérned az érettségin, hogy 450 pont fölé kerülhess. Ha sok a középiskoai négyesed, akkor szerintem reális esélyed csak két, magas pontszámú emelt érettségivel, pontszámduplázással, és egy nyelvvizsgával lesz. Ha erre nincs reális esélyed, a jogi egyetemmel és a jogi pályával kapcsolatos többi kérdéseid egyelőre értelmüket vesztik.
2/8 anonim válasza:
Bekerülni nem nehéz, kell hozzá egy jó emelt töri meg egy jó emelt nyelv (90% felett mindkettő). Vagy picit alacsonyabb százalékkal, de akkor a tanulmányi pontjaidnak kell felhúznia. Mondjuk ez a jelenlegi pontszámítás, hogy 1-2 év múlva hogy lesz, nem tudom.
Bent maradni nehezebb.
3/8 anonim válasza:
Attól függ melyikre. A vidékiekre vagy a Károlira elég kevesebb pont is.
4/8 anonim válasza:
Amúgy meg van önköltséges képzés is.
6/8 anonim válasza:
Jövőre már néhány egyetem új felvételi szabályokat alkalmaz, lehet annyira nem lesz nehéz bekerülni. (Vagy éppen ellenkezőleg)
7/8 anonim válasza:
Én pont tegnap néztem a tavalyi ponthatárokat, és csodálkoztam nagyon. Az önköltségesre 352 ponttal már be lehetett kerülni.
Ezt furcsállom nagyon.
Az államin 470 (ha jól emlékszem) volt a ponthatár.
8/8 anonim válasza:
Ez teljesen kiszámíthatlan, pár évvel ezelőtt az ELTE-re államira 403 volt a ponthatár. A jelentkezők számától függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!