Fél év alatt fel lehet készülni úgy a kémia és bilógia emeltre a nulláról, hogy bejusson valaki az orvosi egyetemre?
Csak ha ma elkezded és minimum éjfélig tolod. Aztán felkelsz holnap reggel 8kor és szintén lefekvésig nyomod. Szünetek maximum 3 óránként fér bele 10 perc.
Ha ezt a folyamatot tudod csinálni fél éven át akkor simán.
Kedves Kérdező!
Kérdésedre a válasz egy hatalmas nagy IGEEEEN! Két éve énis nagyjából ennyi idő alatt készültem fel, és hiszed vagy sem, nem jártam tanárhoz..
Csupán csak egy jó terv kell..
Amit én ajánlok neked:
Kémia:
Számolásra:
Ami nekem nagyon bevált az Lénárd Gergely számolási példatára..Kb 800 példát (nincs A,B,C rész) tartalmaz szuper részletesen érthetően elmagyarázva témakörökre bontva .. Ebben a 800 példában benne van a legalapabb példától (pl moláris tömeg ) egészen az összes (2006-2021 tavaszi-őszi) vizsgaidőszak feladata kidolgozva.. Ezzel időt spórolsz mert ha végigoldod a példatárat , egyúttal az összes számolási feladatot megcsinálod..
Elmélet:
Mozaik 11-12 Érettségis kötetet (320 oldal) kívülről kell fújni , úgy, hogyha az éjszaka közepén felébresztelek is tudod például, hogy mely fémek reagálnak a salétromsavval..(imádják a fémek és savak reakcióit kérdezni mert sok van és sokat lehet hibázni )
Vizsga előtti 2 hónap : Véleményem szerint teljes egészében csak 2010 után érdemes gyakorolni az érettségiket.. Én ezt úgy csináltam hogy 72 napon át minden másnap megoldottam egyet.. 2010-21ig.. (tavaszi,őszi, fordított idegen nyelvű)
+ nagyon fontos a függvénytábla pontos ismerete, a felelet választósnál (egyszerű választás) nagyon sok mindent ki lehet nézni és van amit nem is kell fejből tudni (pl forráspont , olvadáspont)
BIOLÓGA:
Én a Bioszféra.com oldalról készültem, és nem használtam tankönyvet.. Napi 10 diát/oldalt tanultam meg. Plusz a témakörök végén megoldottam a hozzá illő példákat..
És kb ennyi volt a felkészülésem..
Lényeg hogy te is légy következetes és szigorú magaddal, amit eltervezel mindig meg legyen csinálva.. Máskülönben elcsúszol és nem marad időd ..
Nagyon sok sikert kívánok neked! Nem lesz egyszerű és lesznek nehéz napok mikor nem lesz kedved! De soha ne hagyd hogy elbizonytalanítsanak az utadon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!