Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kaphatok tanulmányi ösztöndíjat?

Kaphatok tanulmányi ösztöndíjat?

Figyelt kérdés

I. félévben 4,13 volt az átlagom

II. félévben a Kum.átlag 3,7

Az átlag 3,9 az I. félévhez képest "visszább eset".

Ettől függetlenül elképzelhető hogy kapok?

Ezen a szakon én vagyok egyedül állami ösztöndíjas (és tudomáson szerint tanulmányi ösztöndíjat is csak államisok kapnak )

2022. szept. 22. 21:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
61%
Hol?
2022. szept. 22. 21:19
 2/16 A kérdező kommentje:
Az egyetemre vagy kíváncsi vagy a szakra?
2022. szept. 22. 21:34
 3/16 anonim ***** válasza:
64%
Egyetemfüggő, de az a tipikus, hogy 3,5 fölötti átlagnál az államis halgatóknak már jár a tanulmányi ösztöndíj. Úgyhogy valószínűleg kapsz tanulmányi ösztöndíjat, de nagyon sokra ilyen átlagnál ne számíts.
2022. szept. 23. 07:33
 4/16 anonim ***** válasza:
2. Tenyleg nem erted? Minden egyetemen mas feltétel van. Olvasd el a szabalyzatot, tuti fenn van az egyetemed honlapján. Vagy kérdezd a tankörtarsaidat.
2022. szept. 23. 08:03
 5/16 A kérdező kommentje:

#3 nagyon sokra nem számítok mivel a 4,13-ra sem kaptam "csak" 12.000 Ft-ot. Csak hallottam olyat h az indexet nézik és most rosszabb az átlagom...

#4 hiába kérdezem őket, nem államisok ők nem kapnak...

igazából csak arra lennék kíváncsi hogy ha rosszabb az átlagom mint előző félévben (de eléri azt amitől kapható tanulmányi) akkor kaphatok e az index miatt.

2022. szept. 23. 08:15
 6/16 anonim ***** válasza:
5. Elolvastad a szabalyzatot? Le van írva minden.
2022. szept. 23. 08:19
 7/16 anonim ***** válasza:
Milyen szak ez?
2022. szept. 23. 08:19
 8/16 A kérdező kommentje:

#6 elolvastam

"A tanulmányi ösztöndíj egy tanulmányi félév időtartamra adható. Tanulmányi ösztöndíjban az Egyetem magyar állami (rész)ösztöndíjas teljes idejű képzésben részt vevő hallgatóinak legfeljebb 50%-a részesülhet oly módon, hogy az egyes hallgatóknak megállapított tanulmányi ösztöndíj havi összegének el kell érnie a hallgatói normatíva öt százalékának megfelelő összegét."

"A tanulmányi ösztöndíj összegét a hallgató tanulmányi eredménye alapján, úgy kell megállapítani, hogy az ösztönző legyen a hallgató tanulmányi munkájára. Tanulmányi ösztöndíjban az a hallgató részesülhet, akinek a tanulmányi eredménye meghaladja a szak átlagát."

"A tanulmányi ösztöndíjat a tanulmányi átlag 0,10 egységre jutó érték alapján kell kiszámítani, és úgy kell megállapítani, hogy az adott szakon belül az azonos tanulmányi eredményt elérő hallgatók azonos tanulmányi ösztöndíjban részesüljenek."

"Más felsőoktatási intézményből, illetve az Egyetemen belül más karról, vagy szakról a magyar állami (rész)ösztöndíjas képzésre átvett hallgató tanulmányi ösztöndíjban részesülhet. Ugyanez vonatkozik arra a hallgatóra is, aki korábban más felsőoktatási intézményben folytatott tanulmányokat, vagy bármely okból megszakadt tanulmányait folytatni kívánja."

Számomra ezekből nem derül ki, csak azt tudom hogy tavaly egy felsőbb éves kérdezte a TO-t hogy ő miért nem kap ösztöndíjat mikor neki is jónak mondható volt az átlaga és az volt a válasz h az indexet nézik, előző félévhez képest rosszabb.

Jelenleg az én évfolyamomon egyedül vagyok államis ezen a szakon akkor nekem végülis "mindegy" mennyi az átlagom mindig kapok?

2022. szept. 23. 08:30
 9/16 anonim ***** válasza:

#8: MINDEN egyetem, minden karán az aktuális félévi eredmények alapján húzzák meg a határt,. hogy milyen eredménynél mennyi jár..

Nézd meg, itt a BME építőmérnöki kar...

[link]

Ilyen hirdetmény tuti van a te egyetemeden is.

NEm értem, miért olyan nehéz ezt megtalálni...

2022. szept. 23. 09:15
 10/16 A kérdező kommentje:
#9 SOHA életemben nem láttam még ilyet.
2022. szept. 23. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!