Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hová érdemes jelentkezni,...

Hová érdemes jelentkezni, Pestre a Modartba, vagy valamilyen más helyileg külföldi divattervezés szakra?

Figyelt kérdés

Nagyon megtetszett a Modart.

Meséljetek már róla aki esetleg ott tanul vagy bármilyen ismerőse.

Olvastam hogy nagyon drága hely. Ez egy magán főiskola. Francia színvonalon megy az oktatás. És francia diplomát lehet szerezni.

Az alapképzést 3 év alatt lehet elvégezni itthon, aztán lehetőség van rá kiutazni Párizsba és ha 2 év alatt még elvégzem a mesterképést is akkor mester diplomát kapok. De tényleg nagyon drága hely, sok kiadás lenne ebben a szakmában.

Hol érné meg jobban tanulni szerintetek, a Modarton vagy inkább valahol máshol külföldön? Mert pl Angliába lehet vannak jobb diplomás képzések is ami mondjuk olcsóbb is. És ha tudnátok ilyet ajánlani is, megköszönném

2022. szept. 17. 11:24
 1/2 anonim ***** válasza:
0%
Semmi értelme, mert egy ilyennel nem fogsz tudni elhelyezkedni.
2022. szept. 17. 11:45
 2/2 A kérdező kommentje:

Ez csak üres duma, egy hiedelem. Azt értem hogy vannak rá ellenpéldák hogy valaki nem tud ebben elhelyezkedni de ők ilyen kis értéktelen helyeken tanultak mint mondjuk egy textiltervezés vagy szabó szak, egy ilyennel megértem hogy nem találtak munkát és kénytelenek egy kis butikban megkeresni a minimálbért, szerintem ilyenkor mindenki ilyenekből indul ki. Mert ilyenkor mindig ezeket hozzák fel hogy egy kis cipőboltban fogod végezni, stb.

De én megválogatom hogy hová szeretnék menni tanulni mert minőségi oktatásban akarok részesülni. Ez a Modart meg nagy hely. Francia szintű az egész oktatás és francia diplomát kap az ember. Nekem senki ne mondja hogy ezzel nem lehet elhelyezkedni. De aki nem lát ebbe bele és nem ért hozzá, az valóban könnyen rávágja hogy nem érsz vele semmit.

Az még oké hogy itt Magyarországon nem lehet divattervezőként/stylistként elhelyezkedni, mert itt nincsenek lehetőségek. Mondjuk azért itt is akadnak jó helyek, egy ilyen francia diplomával tv-nél, studiókban vagy más nagy területen is lehet dolgozni ahol biztos helyed van. Szóval fogjuk rá itt M.O.-n nem lehet elhelyezkedni. De külföld már más tészta. Tudjuk hogy ott vannak az igazi nagy lehetőségek. Külföldön igazán be lehet futni. Egy ilyen diplomával ami a francia állam által akkreditált és a képzés megnevezése, az egész diploma szintje francia (RNCP7 szint), biztos elhelyezkedést ígér külföldön.

Tudom hogy ez az én utam, ebben találom meg önmagam. Bármi lehetnék mert megvan az eszem és a tanulmányaim, sok területet számításba vettem már, de egyiknél sem éreztem azt igazán hogy az a nekem való.

Mindig tudtam hogy ez az én igazi területem. De úgy voltam vele hogy még először megszerzek egy biztosabb végzettséget amivel tutira bebiztosítom magam. Aztán még utána is elvégezhetem ezt. De rájöttem hogy nem akarom húzni az időm. Nem fogok tanulással tölteni vagy 10 évet. Nyugodtan elindulhatok ezen az úton, egy ilyen helyen ha diplomát szerzek, nem kell félnem. Külföldön biztos hogy lesz helyem. Azt akarom csinálni amit szeretek.

De egyébként nem a kérdésemre válaszoltál.

2022. szept. 17. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!