A rendészeti őr az a rendőr új neve?
Láttam hirdetnek felnőtteknek két éves esti képzésen ilyen szakot. Nem akarom ezt tanulni, csak érdekel, hogy pontosan mi is ez.
Biztos nem a személy- és vagyonőr képzés, mert ahhoz nem kell érettségi, ehhez meg igen. Ráadásul nekem a személy- és vagyonőr szakmám meg is van/nem is rég szereztem meg/, és nekem nem is rendészeti őr van beírva a bizonyítvànyba, tehát a két szakma teljesen más, annyi biztos. /Azért írtam ezt le, mert egy hasonló jellegű kérdésnél valaki odahajította, hogy az biztos az SZVŐ szakma./
Tehát akkor a rendészeti őr az gyakorlatilag a rendőr új neve?
2-es vagyok
“A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Biztonsági őr, Személy- és vagyonőr, Parkolóőr, Ipari, kereskedelmi intézet, oktatási intézmény, egészségügyi intézmény portása, Múzeumi teremőr, Testőr, Számítógépes adatrögzítő”
.
Tehát se nem pusztán őrző-védő, se nem rendőr, de utóbbinak a képzéséhez közelít, a határán van. Komplexebb feladatkörökre képzik ki, mint az egyszerű őrző-védőt, s több jogosítványa is van, pl. igazoltathat.
A rendőr nem alkalmazható magánvállalkozásoknál, csak állami állományban, magasabb képzettséggel.
De a rendészeti őr bárhol elhelyezkedhet, állami és magáncégeknél.
A rendészeti őrhöz nem kell érettségi. Az egy három éves szakképzés. Szerintem csak nappalin van értelme, annak, aki még nem nagykorú és akinek számít a pénz. A rendészeti őr+2 év ráépülőn érettségi ugyanúgy 5 év, mint a technikum, ugyanúgy rövidebb képzési idővel lehetsz rendőr utána rendőr, de ez első 3 év alatt több az ösztöndíj, utána meg lehet dolgozni és estin csinálni az érettségit.
Felnőtteknek két év alatt nem tudom, mi értelme van, mert pár hónap alatt lehet vagyonőr végzettséget szerezni, ami kb. ugyanarra jogsosít, ha meg rendőr akar lenni valaki, akkor rögtön tanulja azt.
Igen, kicsit valóban elnéztem a dolgot! Bocsánat! Két szakma egymás mellé volt írva az oldalon, és félrenéztem.
Amit én néztem az a ,,rendészeti technikus", ahhoz kell érettségi. De, akkor ha jól gondolom az sem a rendőr, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!