Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 10 év után újra érettségizni?...

10 év után újra érettségizni? Melyik lenne a legjobb módszer?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 10 éve érettségiztem, azóta sok mindenben kipróbáltam magam, sok tapasztalatot szereztem, és arra jöttem rá, hogy a legjobb lenne ha levelezőn (egyetemen) továbbképezném magam.

A következő a cél: KÖZÉP matek, és EMELT info jövő tavasszal.

A kérdés: Ezalatt a 8 hónap alatt lehetséges felkészülni ebből a kettőből, hogy minél jobban sikerüljenek? Legalább +80%?

4 nap 12 órázok, 4 nap teljesen itthon vagyok. Ha leveszem a kötelességeimet és egyéb dolgaimat marad ebből a 4-ből legalább 2 teljes nap amit ilyenkor fixen tanulásra tudok szánni.

Vagy ésszerűbb lenne az egyikből jövő tavasszal, a másikból pedig jövő ősszel érettségizni?

Bár tudom, hogy ez személytől függ, de mégis mi az általános tapasztalatod neked ha volt ilyen vagy esetleg közeli ismerősödnek?

2022. szept. 5. 09:27
A kérdező szavazást indított:
Ennyi szabaidő mellett simán kivitelezhető mindkettőből a tavaszi érettségi
Reálisabbnak tűnik egyikből tavasszal, másikból ősszel
8 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"Ezalatt a 8 hónap alatt lehetséges felkészülni ebből a kettőből, hogy minél jobban sikerüljenek? Legalább +80%?"

- Semmit nem tudunk a háttértudásodról. Nyilván egészen más az, hogy ha eddig is informatikai területen dolgoztál, vagy ha pizzát sütöttél.

Amúgy a 80% feletti matek tűnik könnyebbnek, az szerintem félgőzzel is megvalósítható. Valamivel nagyobb hangsúlyt kell fektetni az emelt informatikára, ha nem annyira ismered a szükséges eszközöket.

Meg persze, nem az számít, hogy mennyit időt szánsz erre, hanem hogy mit csinálsz ebben az időben.

Így szerintem hatékonyabb párhuzamosan csinálni a kettőt, és egyszerre vizsgázni belőlük.

2022. szept. 5. 09:46
 2/5 anonim ***** válasza:
58%
Én a helyedben utána néznék, hogy az új rendszerben melyik technikumi végzettséget számolják be arra a szakra amire menni akarsz. Ezek estin 1,5-2 év alatt megvannak, és ha ötös a szakmai vizsgád akkor mindenféle emelt érettségi nélkül bent vagy az egyetemen vele.
2022. szept. 5. 10:01
 3/5 A kérdező kommentje:
Értelek, de az egyetemet szeretném minél előbb elkezdeni, lehetőleg jövő ősszel. Nem 18 vagyok, hanem 28 és azért jó lenne hamarabb végezni vele. Nem akarnék még technikum miatt éveket csúszni.
2022. szept. 5. 10:05
 4/5 anonim ***** válasza:
41%
Értem, akkor jó felkészülést XD
2022. szept. 5. 10:09
 5/5 anonim ***** válasza:
81%

A matematika sablonos feladatmegoldás. Nem kell gondolkodni.

Mateking + az előző évek érettségi feladatainak a megoldása elég középszinthez, 80%-hoz.

Info:

Udemy, youtube az office-hoz.

Programozás stb.

[link]

Annyira alacsony színvonalú a közoktatás, hogy simán fel tudsz készülni.

2022. szept. 5. 10:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!