Mi kell ahhoz, hogy magyartanár lehessek?
Pedagógus szeretnék lenni, érdekel, hogy milyen alapvető tulajdonságok kellenek ehhez, és milyen tanulmányi eredményem kell, ahhoz, hogy felvegyenek tanárképzőbe...
16l
A felvételiről itt tájékozódhatsz: [link] illetve találsz infókat az "Nemzeti Erőforrás Minisztérium" (oktatásügy) oldalán: [link]
kérdés, hogy általános vagy középiskolás magyartanár akarsz-e lenni. Én középiskolásokat taníthatok: az ELTE BTK-n végeztem el a magyar nyelv és irodalom szakot, és emellett a tanárképzést - ebből a párosításból jött ki, hogy taníthatok magyart. Ez pontosan úgy zajlott, hogy a bölcsész szak mellett pedagógiát, pszichológiát, szakmódszertant (stb.-t) tanultam, a végén pedig egy "képesítővizsgát" kellett letenni. Alapvető tulajdonságok? Sok-sok olvasás. Minél több könyvet, verset, költőt és írót ismerj, és készülj fel rá, hogy sok-sok szakirodalmat kell majd olvasnod. (Nem tudom, ez ijesztően hangzik-e, én az 5 év alatt furcsamód jobban megszerettem a szakirodalmat, mint magát a szépirodalmat, amiről szólt.) Nem árt, ha nem vagy lámpalázas, ha szívesen "szerepelsz", hiszen ki kell majd állnod egy osztály elé... (én hihetelenül lámpalázas egy személy vagyok, és mégis élveztem a tanítást, tehát ez szerintem legyőzhető). De a lényeg a sok olvasás. Remélem ezekre voltál kiváncsi, sok szerencsét! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!