Lehetséges így az emelt szintű érettségi irodalomból?
Én nem emelteztem magyarból, de azért azt hallottam, hogy nem könnyű. Nagyon jól olvasottnak kell lenni. Az, hogy az órán vett tananyag jól megy, még nem jelenti azt, hogy az emelt magyar feltétlenül jó ötlet.
Ami a pontokat illeti, próbálgasd a felvi kalkulátort. Próbáld ki a legoptimistább és legpesszimistább variációt, illetve próbáld meg egy jó eredményű magyar középpel és egy rosszabb eredményű emelttel, és meglátod, hogy jön ki több pont.
A másik, hogy mindenképp nézd meg az Oktatási Hivatal oldalán az előző évek emelt érettségijeit. Abból nagyjából le tudod szűrni, hol tart a tudásod.
Valószínűleg jobban jársz az emeltre kapott +50 ponttal, mintha középszinten tennél le egyet jobb eredménnyel (ami feltehetőleg szintén nem 100% lenne). De számolj utána nyugodtan, a saját tudásodat alapul véve: középszinten 95 pont, vagy emelt szinten 55 + 50 közül melyiket választanád?
Amúgy azt ne felejtsd el, hogy "irodalom" érettségi nincs. A 'magyar', az hivatalosan magyar nyelv és irodalom, ami gyakorlatilag két tantárgy, külön órákon és külön könyvekből tanították őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!