Csabi46 kérdése:
Van olyan hogy a honvédségég beiskoláz az egyetemre? Mármint hogy elmegyek katonának középiskola után és utánna ők beiskoláznak
Figyelt kérdés
2022. aug. 28. 13:29
1/4 anonim válasza:
Mi az, hogy beiskoláz? Felvételi eljárás van, ami mindenkire ugyanúgy vonatkozik:
(Ez az idei tájékoztató, két év múlva pedig változik az egész rendszer, de jelenleg így működik a felvételi.)
Minden további nélkül elmehetsz középiskola után katonának, majd pedig egyetemre, de ezt senki nem fogja helyetted elintézni, és ugyanolyan feltételeknek kell megfelelned, mint bárki másnak. Egyedül annyi, hogy pluszpont jár az önkéntes katonai szolgálatért:
2/4 A kérdező kommentje:
De én olvastam olyat hogy emeltszintű nélkül be tudnak iskolázni
2022. aug. 28. 15:00
3/4 anonim válasza:
Még mindig nem "iskoláz be" senki. Neked kell jelentkezned a felvételi eljárásba, és ez független a katonai szolgálattól. Mint írtam, legfeljebb pluszpont jár érte.
Emelt érettségit pedig ez nem váltja ki, mert az kötelező az egyetemhez, néhány kivételtől eltekintve:
4/4 anonim válasza:
Hogyne, magukhoz beiskoláznak. De nem egy villanyszerelő képzésre az hótziher
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!