Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az orvosi terminológia tárgyró...

Az orvosi terminológia tárgyról tudnátok mesélni?⬇️

Figyelt kérdés

Segít az anatómia megtanulásában vagy csak feleslegesen nehezítem meg vele a dolgomat?

Kell rajta boncolni?

Miket tanítanak rajta?

2022. aug. 23. 07:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A terminológia azt jelenti, hogy szakszavak, ez a tárgy alap orvosi latint takar,

nem haszontalan. Nem kell boncolni.

2022. aug. 23. 10:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Vedd fel, elektiv kredit, nem nehez
2022. aug. 23. 12:49
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Mindenféleképpen fel akarom venni ezt a tárgyat, csak kissé elbizonytalanít az, hogy nem tudok róla szinte semmit.

Akkor lényegében olyasmi, mint egy nyelvóra és csak különböző szavakat és kifejezéseket kell megtanulni?

Vagy itt is fel kell tudni ismerni a különböző testrészeket és mondani azok neveit és funkcióját?

Mit takar a gyakorlat ebből a tárgyból? Ott miket szoktak csinálni?

2022. aug. 23. 13:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, gyógy-latin nyelvóra ez. Semmiség a többi tárgyhoz képest. Nem kérik számon a funkcionális anatómiát.
2022. aug. 23. 14:26
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

SE-ÁOK hallgatója vagyok, így én erről tudok nyilatkozni. Az orvosi terminológia a legegyszerűbb tárgyad lesz az első félévben. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az anatómia fog segíteni majd a terminológiában.😂

Nem kell boncolni, arra majd anatómia gyakorlatokon kerül sor. 2 kisebb vizsga van a félév során, amit átlagolnak valahogy. De a lényeg az, hogyha nem jön ki az 5-ös, akkor újraírhatod mind2 tesztet. Igazából 1 éjszakás kaland felkészülni ezekre a vizsgákra. Van egy kb. 70 oldalas jegyzet, aminek kell kb. a 80%-a, és kb. ugyanazt kérik vissza. Nagyon nehéz nem 5-öst kapni.

2022. aug. 26. 03:11
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

SOTE-n kotelezo elso feleves tantargy, rendkivul feluletesen megismekedtet teged teged a latin nyelvvel, ill. orvosi szakszavakkal. Ahogy felettem irtak, ha tanulod becsuletesen az anatot akkor orvosi terminologiat is tudni fogod valamennyire, de amugy se egy nagy eresztes a targy. 1-2 nap alatt tanulhato az egesz es ha jol emlekszem vizsgaidoszak elott levizsgazol meg belole, tehat nem vesz el semmi idot vizsgaidoszakbol.

Vegletesen leegyszerusitett targy, viszont vannak szabvalok amikben kicsit jobban megismerkedhetsz mind a latinnal, mind az orvosi terminologiaval, ha megtetszene. Evkozben lehet plusz pontokat gyujteni vizsgakhoz, nagyon megeri minden plusz pontot begyujteni, mert rengeteget dobhat a jegyeden.

Amiket hallottam azok alapjan vannak olyan tanarok akik idegbetegek, viszont legtobbjuk kedves. Nekem Zimonyi Akoshoz volt szerencsem meg 2 eve. Iszonyatosan kedves, turelmes ember es kivanom hogy te is hozza kerulj.

Azt ajanlom szorgalmiba foleg anatot tanulj (de mint egy gep) es melle mondjuk kemiat vagy fizikat fakultativan. A tobbi tantargyra mint pl sejttan vagy terminologia boven raersz demok elott egy hettel elkezdeni keszulni

2022. aug. 26. 16:49
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
5-ös vagyok szintén, jól mondja a felettem lévő. Annyit még megjegyeznék, hogy érdemes MINDENT tanulni a félév során, még a sejttant is, mert a félévközi demókkal akár emelhetsz is a vizsgaidőszakban szerzett jegyeden. Nekem sok csoporttársam így kapott mondjuk 3-as helyett 4-est. 50 pontos a moodle teszt, 3 plusz pontot lehet szerezni félév közben, ami elsőre kevésnek hangzik, de hidd el vizsgán jól fog esni az a 3 plusz pont. De azt tényleg ne hagyd figyelmen kívül, hogy az anatómia, az a TOP 1, az fogja kitenni a tanulásod 70-80%-át évközben kb.
2022. aug. 29. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!