Melyiket érdemesebb elvégezni a vállalkozási ügyviteli ügyintézői okj-t vagy a Pénzügyi-számviteli ügyintéző okj-t?
Figyelt kérdés
2022. aug. 14. 14:56
1/3 anonim válasza:
Pénzügyi-számviteli
A vállalkozási ügyviteli nem más, mint az irodai/ügyviteli titkár volt a régi képzési rendszerekbe. Sima irodai adminisztrátor melóra meg kb semmit se ér a vállak.ügyviteli (mezei titkári), az ilyen melókra sima érettségi is már sok helyen elég. Ellenben a pénzügyi számvitelivel sokkal mélyebb és persze hasznosabb szakmai tudásra teszel szert, és mivel ügyintézői szak, kb ugyanúgy titkárnak is elhelyezkedhetsz vele, mert tudni fogod ugyanúgy az irodai munkakörnyezetbe végzett munkákat megcsinálni
2/3 anonim válasza:
Az előttem szólóval egyet kell értsek még úgy is hogy én váll-ügyet végeztem. Ha nem tanulsz tovább akkor ezzel nem sokra mész. Sok olyan tantárgy van amit egyébként a pénzügy-szvitelesek is tanulnak. Nyilván egy jó alap. De ez így egyedül nem lesz elég.
3/3 anonim válasza:
1-es vagyok, megnéztem közbe a vállakkozási üi. képzési és kimeneti követelményeit is. Valóba nem csak "sima mezei titkár" szak, inkább az előző képzési rendszerhez való vállalkozási és bérügyintéző képzéshez hasonlítanám. De a véleményem a megtekintettek alapján továbbra is a pénzügy -számvitel inkább, megmondom miért. Az előző képzési rendszerhez hasonlóan itt is "csak" egyszeres könyvelést tanítanak ahogy a vizsga részből elnézem, hiába van mellette pénzügy, meg adózás, az a helyzet, hogy a legtöbb normálisabb helyen - cégeknek kifejezetten kötelezően - a kettős könyvvitel szerint kell ellátni a könyvelési feladatokat, és ha valaki azt nem tudja, sajnos nagyon nagy miniszba van ezzel esélyileg, mert valószínűnek tartom hogy nem sok olyan hely van, ahol esetleg arra tartanának embert, aki az egyszeres könyvviteleseket könyvelje (ev-k, egyéb szervezetek stb), így sajnos a csak egyszeressel nem túl átjárhatóak a lehetőségek. Míg a pénzügy - számvitelen mondjuk csak kettőst tanítanak egyszerest nem, de aki a kettőst megtanulja, annak az egyszeres kvázi simán csak betanulás, míg a kettős könyvvitel bonyolultabb már, nem egykét nap vagy hét azért annak a megtanulása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!