Vajon megéri utaznom 4 és fél órát azért hogy a tökéletes gimibe járjak ? (kolis lennék így majd 9 órát kéne utaznom minden hétvégén...)
Egyáltalán nem éri meg, egy közeli gimit válassz.
Én vagyok az élő példa arra, hogy sok szorgalommal be lehet jutni egy gyengébb gimiből is egy neves egyetemre. Most kezdem a Corvinust.
Tök komoly kérdés: mi a fene van a pápai gimiben, ami máshol nincs? Mitől lenne csak ez az iskola "tökéletes" számodra?
Én bejárós voltam egy gimibe, ami a lakhelyemtől kb. fél órára lévő megyeszékhelyen volt (+negyed óra városon belüli utazás). Erre azért volt szükség, mert az én városomban szörnyen gagyi volt a gimnázium, szakközépbe nem akartam menni, a kiszemelt iskola pedig kifejezetten jó hírnévvel rendelkezett. Emiatt sok koleszos volt, akik nálam nyilván messzebb laktak az iskolától, na de azért nem 4,5 órányira. 2 óra alatt szerintem a többség otthon volt. És mondom, ez egy nagyobb, jó hírű iskola volt, de azért nem akartak a világ végéről is oda menni az emberek.
Gondolj bele: péntek délután 2-3 órakor végeznél a sulival. Még eszel, összepakolsz, akármi, 4-nél előbb nem tudsz elindulni haza. 8 után érsz oda, tehát pénteken igazából semmit nem tudsz már otthon csinálni. Nem tudom, hogy ilyen esetekben vasárnap hány órára kell visszaérni a koleszba, de a vasárnapod nagyrésze szintén elmenne az utazással. Tehát hazamentél egy szombati nap miatt, és a heted két napja is lényegében ugrott szabadidő szempontjából. Ez még kéthetente sem tűnik jó bulinak.
Szóval tényleg nem tudom, hogy mi a fene van csak Pápán, de ennyire nem lehetne nekem fontos. Egyetemistaként hetente utaztam 1,5-2 órát. Az sem éppen volt kellemes, de ennyi azért még belefér, főleg egy diplomáért cserébe. De érettségizni bárhol lehet, és még ha egy jobb gimnáziumba is akar járni az ember, akkor sem kellene ennyit utazni, főleg, ha Pest, Szolnok és Kecskemét is ennyivel közelebb van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!