Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Átfogó fodrász tanfolyammal...

Átfogó fodrász tanfolyammal nyithatok saját fodrász szalont, ha elvégzem?

Figyelt kérdés
Jelenleg úgy tudom ez van az OKJ helyett és nem pontosan értem, hogy ezzel a képzéssel milyen lehetőségeim lennének.

#tanfolyam #Fodrasztanfolyam #Átfogofodrász
2022. júl. 30. 13:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Az én olvasatomban maga a tanfolyam nem ad szakmai végzettséget.

". Azok, akik szeretnék bejelentkezhetnek Szakképesítő vizsgára és a Tanúsítvány mellé Szakképesítő bizonyítványt is szerezhetnek egy az állam által kijelölt független vizsgaközpontban.

Abban az esetben, ha a tanfolyamot elvégző szakképesítő vizsgát is tesz, akkor a szakképesítő vizsga díját a vizsgaközpont részére kell befizetnie."

2022. júl. 30. 15:09
 12/22 A kérdező kommentje:
De a képzés ettől függetlenűl egy éves, csak egy plusz vizsgát kell tenni? Már emailoztam nekik, próbáltam őket hívni, de egyelőre semmi én meg sajnos nagyon türelmetlen vagyok és kikarom gobózni🙂
2022. júl. 30. 15:30
 13/22 anonim ***** válasza:
Mondjuk nem valószínű, hogy hétvégén el fogod érni őket.
2022. júl. 30. 16:25
 14/22 A kérdező kommentje:
Csütörtökön írtam nekik, tegnap pedig telefonáltam. Mellesleg hétvégi iskola, feltételezem (lehet rosszul), akkor is elérhetőek.
2022. júl. 30. 16:43
 15/22 anonim ***** válasza:
Rosszul feltételezed, mert az órákat ugyan hétvégén tartják, de a "recepció", vagy "szervezés", vagy ahogy tetszik nevezni őket, ettől függetlenül munkaidőben szokott működni. Nem ugyanazok a személyek tanítanak, mint akik a megkereséseket kezelik. Sokszor még csak nem is ugyanazon a helyen akár.
2022. júl. 30. 16:46
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem tudtam! Köszi!:)
2022. júl. 30. 17:01
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez a tanfolyam átverés.

A csupa nagybetűs államilag elismert tanusítvány annyit jelent, hogy egy államilag elismert képzőhely (általánosságban ilyen elismerést nem nehéz szerezni) kiad egy papírt, hogy végigültél egy tanfolyamot. Ezzel kitörölheted, semmire nem jogosít.

A tanfolyam szakmai gyakorlatot nem biztosít, azt neked kell szervezned.

A két "tanúsítvány" közül a Fodrász vegyszeres szakember (nem simán vegyszeres szakember) létező szakma, 1100-1200 órás képzés és vizsga tartozik hozzá. Az általad kinézett tanfolyam 12 hónapos, heti max. 8 óra oktatással, szóval nagyon nagy jóindulattal 400 órás. Nyilvánvaló, hogy esélyed nem lesz letenni a szakképesítő vizsgát.

A tanfolyamot szervező cég minden területen kínál tanfolyamokat az ország számos városában. Ez szintén olyasvalami, ami nem reális.

2022. júl. 30. 17:21
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez fodrászati tanfolyam, nem fodrász szakképzés.

Tavaly szeptemberben hoztak egy törvényt, miszerint iskolarendszerű szakképzést csak a szakképzési centrumok indíthatnak. Csak ezekben az intézményekben lehet alapszakmákat tanulni. A fodrász egy alapszakma. Tehát fodrász végzettséget csak szakképzési centrumban szerezhetsz, mert államilag tiltják más intézményeknek. Azt nem tiltják, hogy fodrászattal kapcsolatos dolgokat tanítsanak, de azt igen, hogy fodrászként végezz náluk. Ez a képzés nem adhat fodrász végzettséget, mert államilag tilos nekik. Ezért nem úgy hívják a képzést, hogy fodrász képzés, hanem fodrászati tanfolyam.

A fodrász képzés felnőtteknek 2 éves, ingyenes és szakképzési centrumok indítják.

2022. júl. 30. 20:22
 19/22 anonim ***** válasza:
milliókat lehet keresi vele, szóval csináld
2022. aug. 3. 00:12
 20/22 anonim válasza:
Kedves kérdező! Jelentkeztél a képzésre?? Mik a tapasztalatok? Engem is érdekelne, ugyanakkor alig kapok érthető válaszokat, aggaszt, hogy ezzel nem megyek sokra.
2023. ápr. 1. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!