Krisztina1224 kérdése:
Februárban nehezebb bekerülni főiskolára, vagy szeptemberben?
Figyelt kérdés
Nemrég érettségiztem és amint megláttam a ponthatárokat csak sírni tudtam, hogy én meg sem probáltam.. Nem készültem egetrengetően sokat (sőt..) az érettségire, de nem lett rossz. Októberben akarok emeltezni és utána csatlakozni a februárban induló képzéshez, főiskolára. Számolgattam a pontjaimat és 260-290, ha nem írom magam hátranyos helyzetűnek és 45-47%-al számolom az emeltet.2022. júl. 25. 02:26
1/3 anonim válasza:
Keresztféléves időszakban jóval kevesebb szakot szoktak meghirdetni. Járj utána, hogy ami érdekel, szokott-e indulni olyankor. Felvi statisztikában azt is meg tudod nézni, hogy mikor hányan jelentkeztek.
2/3 anonim válasza:
Azt még hozzátenném az elsőhöz, hogy 280 pont alatt csak felsőoktatási szakképzésre tudsz menni, egyetemi (tehát diplomát adó) szakra 280 alatt jogszabály szerint nem vehetnek fel. Ettől még nem biztos, hogy 280al bent vagy, de azalatt biztos, hogy nem.
3/3 anonim válasza:
Én még azzal egészíteném ki az előttem lévőket, hogy ha pótfelvételire jelentkezel, az a ponthatár nem lehet alacsonyabb az általános felvételi ponthatárától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!