Szülésznő és védőnő szakra férfi is jelentkezhet?
Elvileg nem hiszem, hogy tilos lenne, de igen valószínütlen, hogy felvennének, illetve hogy lenne olyan nö, aki éppen hozzád menne.
Ugyanis ez olyan munkakör, ami a nöket elég intim helyzetben érinti, és a többségnek nem férne bele a komfortérzésbe.
A probléma már ott kezdödne, hogy nem tudnád elvégezni, mert nem lenne nö, akin tanulj, ehhez ugyanis bele kell egyeznie, és nem egy, hanem sok nö egyetértése kellene már a képzés alatt is.
Ápolás és betegellátás szak, szülésznő szakirány
Egészségügyi gondozás és prevenció szak, védőnő szakirány
Nő is lehet tűzoltó?
#1: Na ez a hozzászólás nagy butaság. Két okból is:
1. Vegyük a szülésznőket. Arról még nem hallottál, hogy mennyire sok férfi szülész-nőgyógyász orvos van? Több férfi nőgyógyász van, mint nő, s ráadásul általában sikeresek, magánpraxisban felveti őket a pénz. Úgyhogy egyáltalán nem igaz, hogy a nők többsége ne akarna férfi segítségével szülni.
2. Vegyük a védőnőket. Ugyan már miféle intim helyzetekről beszélhetnénk az esetükben? Az anyukának a védőnő előtt le se kell vetkőznie! A védőnő fizikailag csak a csecsemővel foglalkozik, az anyukának csak tanácsokat ad.
Úgyhogy a kérdezőnek üzenem, hogy sem jogi, sem gyakorlati akadálya nincs annak, hogy valaki férfiként védőnő vagy szülésznő lehessen. Már vannak is ilyen praktizáló szakemberek, ha nem is sokan.
Lehetsz. Semmi akadálya, ugyanúgy le kell vizsgaznod azon a szakon, amelyiket kiválasztod. Nők is lehetnek mérnökök, informatikusok, sőt már kőműves nőt is lattam.
Szerintem ez kb ugyanaz a szülesz esetében mint a nőgyógyasz, ott se csak nő van, sőt manapsag meg szerintem mindig több a férfi.
Védőnői allásban férfit én meg nem láttam, de biztos lehetséges ez már a 21. század. Neha lehet jobb is lenne egy férfi, mert sajnos nőkről ebben a pozicioban nem hallottam még jót.
Szerintem azért nem ugyanaz egy szülésznö, mint egy nögyógyász, ugyanis a férfi nögyógyászok "régröl" maradtak, ma a nök nagy része inkább nöi nögyógyászhoz jár.
DE ELVI akadálya nincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!