Óvodapedagógus szakra alkalmasságin kizáró krónikus betegségek?
Pótfelvételin szeretnék jelentkezni óvodapedagógus szakra (nem most érettsegiztem, már van egy diplomám).
Károli honlapján egy korábbi tájékoztatóban azt találtam, hogy házi orvostól kell egy igazolás, hogy semmilyen krónikus és fertőző betegségben nem szenvedek.
Autoimmun pajzsmirigy alulműködésem van, ami egy krónikus betegség, de az életemet azon kívül hogy minden reggel be kell vennem egy tablettát nem befolyásolja.
A kérdésem, hogy így esély sincs az alkalmasságra? Betegségek esetében ki állapítja meg az alkalmasságot? Van a bizottságban orvos vagy a házi orvosnak kellene erről nyilatkoznia vagy ki és mi alapján dönt hogy ezzel valaki alkalmas vagy sem?
Esetleg van olyan aki valamilyen alkalmasságot józan ésszel nem érintő krónikus betegseggel nyert felvételét? (pl. cukorbetegség)
Nem gond a pajzsmirigy :) Dolgoztam oviban, sajnos legtöbb idősebb óvónőnek is van 1-2-3 problémája. Emiatt tuti nem utasítanak vissza.
Ami fontos, hogy fertőző betegséged ne legyen (pl.:szifilisz, HIV, TBC, nálunk ezek kellettek a munkaalkalmasságihoz, de ezeket már a munkahely intézte). Illetve talán bizonyos krónikus betegségek kizáróak pl epilepsza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!